Annons

”Arbetet med infrastrukturen är inte ”Fia med knuff”

Slutreplik i debatt om infrastruktur. Tidigare inlägg 9 och 14 mars.
Vi i Centerpartiet skrev en debattartikel om att det behövs ett Sverigelyft när det gäller infrastrukturen. I vår debattartikel så erbjöd vi regeringspartierna att kroka arm med oss.
Debatt • Publicerad 27 mars 2024
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Ska vi få till satsningar krävs istället en enad politik som tillsammans med näringslivet kan driva på framåt.”
”Ska vi få till satsningar krävs istället en enad politik som tillsammans med näringslivet kan driva på framåt.”Foto: PeO Larsson

Dessa frågor är för viktiga för att bedrivas med politiskt käbbel. Trots vårt erbjudande om armkrok så noterar vi att Carl-Wiktor Svensson i stället valde konflikt och konfrontation, det beklagar vi.

Carl-Wiktor Svensson ägnar sin debattreplik åt att raljera över Centerpartiets insatser för infrastrukturen i länet. Centerpartiet har sedan partiets bildades för mer än 100 år sedan, slagits för lika villkor i hela landet. Senast vi ingick i regeringen mellan 2006 -2014 hade vi också ministerposten under fyra år, då tillkom beslutet om upprustning av tågbanan mellan Emmaboda och Karlskrona för att ta ett tydligt exempel.

Annons

Många av de andra objekten i vårt län har vi tillsammans jobbat med över partigränserna, inte minst det som gäller E22:an och upprustningen av väg 34. På 1990-talet så skedde också en upprustning av Stångådalsbanan, något vi i mångt och mycket kan tacka centerpartisten Åke Pettersson för.

Inför denna planomgång genomfördes ett påverkansarbete och partiföreträdarna i samtliga partier i Region Kalmar län presenterade paket vilket sedan resulterade i att både Stångådalsbanan och Tjustbanan kom med i nationell plan med bristutredning och signalsystem.

Är vi nöjda? Nej, självklart kan vi inte vara det, dels för att behoven är stora och dels för att Kalmar län inte får sin andel av investeringarna per invånare. Både näringsliv och befolkning förtjänar politiker som långsiktigt orkar arbeta med dessa frågor. Vi vill mena att det behövs ett Sverigelyft för att infrastrukturen är eftersatt.

Tyvärr har Kristdemokraterna genom Carl- Wiktor Svensson valt att köra en egen linje kring dessa viktiga frågor. Ska vi få till satsningar krävs istället en enad politik som tillsammans med näringslivet kan driva på framåt.

Viktigt samhällsbygge är inte ett spel, det är ett seriöst arbete för att nå framgång. Det behövs ett Sverigelyft i Kalmar län.

Karin Helmersson, vice distriktsordförande för Centerpartiet i Kalmar län och ansvarig för infrastrukturfrågor

Lars Sandberg, ledamot i distriktsstyrelsen för Centerpartiet i Kalmar län och ansvarig för infrastrukturfrågor

Erik Ciardi, kommunalråd i Kalmar kommun för Centerpartiet

Annons
Annons
Annons
Annons