Annons

Tungt slut för KFF

KFF lämnade Copa del Sol som sexa och förlorare.
– Man vill alltid avsluta ett läger med en bra känsla men det fick vi inte, säger Henrik Rydström.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2010
Emin Nouri hade fullt upp med irrationelle Emir Bajrami.
Emin Nouri hade fullt upp med irrationelle Emir Bajrami.Foto: Mikael Eklund
Foto: 
Nyförvärvet Jael Ferreira imponerade som toppforward och hade det svårt med bollbehandlingen.
Nyförvärvet Jael Ferreira imponerade som toppforward och hade det svårt med bollbehandlingen.Foto: Mikael Eklund
Foto: Mikael Eklund
Henrik Rydström lämnade matcharenan i Marbella med pris för sjätte plats i Copa del sol. Men det hade han svårt att glädja sig över efter en blek match mot Elfsborg.
Henrik Rydström lämnade matcharenan i Marbella med pris för sjätte plats i Copa del sol. Men det hade han svårt att glädja sig över efter en blek match mot Elfsborg.Foto: Mikael Eklund
Foto: Mikael Eklund
Erik Israelsson gjorde återigen en imponerande match.
Erik Israelsson gjorde återigen en imponerande match.Foto: Mikael Eklund

Med nerböjt huvud, ett diplom i ena handen och en pokal i den andra tog lagkaptenen de sista stegen ut ur Marbella stadium för den här gången. Att det var den allsvenska antagonisten Elfsborg som fick jubla sved extra.

– Det handlar alltid om positionering. Samtidigt måste jag säga att Elfsborg gjorde det bra, de vågade hålla i bollen och vände på spelet och hittade ytor.

Annons

Första halvlek var helt uddlös från båda sidor och KFF gjorde sin klart sämsta halvlek under Copa del Sol.

– Det var energilöst. Vi har kört på rätt hårt, så det finns en fysisk förklaring, säger Henrik Rydström, som när KFF i andra halvlek jagade kvittering fick återgå till sin centrala mittfältsposition från att ha startat till höger.

Nanne Bergstrand kände redan inför matchen att den rätta energin saknades.

– Målet var att ventilera truppen och få svar. Det får man oavsett om man vinner eller förlorar. Men nu börjar det bli dags att smalna av i leden, säger KFF-tränaren.

Det mest anmärkningsvärda i första halvlek var snackmatchen mellan Henrik Rydström och Mathias Florén. De skrek och gormade på varandra och deras ordval ekade tydligt på arenan.

– Vi snackade i halvlek med varandra och kom överens om att ta det lite lugnt, säger Rydström.

Andra halvlek började med tre snabba mål. Först James Keene som satte skallen på Amadou Jawos inlägg från högersidan. Därefter kvitterade Erik Israelsson på ett långskott.

– Det smällde till bra. Den satt fint i vänstra hörnet, säger Erik Israelsson.

Stefan Ishizaki ville inte vara sämre han och innan en kvart var spelade stänkte han in 2–1 till Elfsborg med ett lurigt skott som studsade in via stolpen.

Matchens stora behållning var Emir Bajrami. Ett ständigt hot på Elfsborgs vänsterkant och i andra halvlek fick han förgylla Copa del Sol för Boråsarna med ett solonummer.

Annons

– De två första spelarna kroppsfintade jag bort utan att egentligen röra bollen. Sedan blev det ett motlägg, jag fick med mig bollen perfekt och skottet satt bra, säger Emir Bajrami.

Lika road var inte mittbacken Paulus Arajuuri som var KFF:s genomgående bäste spelare.

– Ett löjligt mål. Han gick igenom tre försvarare och fick avsluta. Dessutom fick han med sig bollen med ansiktet när han kom förbi mig, säger KFF-mittbacken.

Elfsborg har kopplat ett psykologiskt grepp om Kalmar FF.

– Vi hade inte tillräcklig kraft i benen, de var piggare än oss och det känns inte bra. Men vi möts igen om två veckor och det är i allsvenskan poängen räknas, säger Erik Israelsson.

Kalmar FF–Elfsborg 1–3 (0–0)

Mål: 0–1 (49) James Keane, 1–1 (52) Erik Israelsson, 1–2 (58) Stefan Ishizaki, 1–3 (78) Emir Bajrami.

KFF: Petter Wastå – Emin Nouri, Joachim Lantz, Paulus Arajuuri, Markus Thorbjörnsson – Henrik Rydström, Stefan Ålander (Daniel Mendes, 75), Erik Israelsson (Marcel Sacramento, 75) – Ricardo Santos, Jael Ferreira (Abiola Dauda, 63), Daryl Smylie (Joakim Karlsson, 45).

Match om sjunde plats

Molde–Rosenborg 0–1 (0–1)

Målet: 0-1 (31) självmål.

Dagens matcher

Fredag 12 februari

Match om tredje plats

17.00 FC Köpenhamn–Odense (direktsänds i TV4 Sport)

Final

20.00 CSKA Moskva–Sjaktar Donetsk (eftersänds i TV4 Sport 21.30)

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons