Annons

Världens 112 bästa jullåtar

Nyheter • Publicerad 2 december 2012
Foto: 

Det är så bisarrt.

Orden "jullåt" och "jullåtar" är sannolikt två av de vanligaste svenska sökorden på Google i december. Att som simpel bloggare hamna högst (eller näst högst) upp när man söker på, typ, de orden ska tydligen vara i princip omöjligt. Sökmotorsoptimeringsföretag fattar ingenting, men tydligen har jag helt omedvetet gjort allt rätt. Fråga mig inte hur!

Annons

Testa själva att googla jullåt och jullåtar så får ni se.

Nåväl, som den exceptionellt magnifike jullåtsexpert jag uppenbarligen är så har jag som vanligt vid den här tiden satt ihop en lista med de bästa jullåtarna. Den här gången slog jag på stort och satte ihop de 112 bästa ever. Rätt nöjd faktiskt, även om jag velat trycka in ett gäng till.

? ? ?

Urvalet är att jag själv ska gilla alla låtar, ingen kommer med på gamla meriter, vilket är fallet på ALLA andra listor. Inga töntiga begränsningar, som "en låt per artist".

Grundtanken : musiken ska stå på i bakgrunden, inte för högt, men absolut inte för lågt, julbordet (kanske det lilla dagenförejulafton-julbordet) ska vara dukat och julstöket ska pågå i det lilla hemmet som folket, som en gång byggde hela landet, byggde.

Barnen ska storögt springa om leta julklappar. Mamma ska jämra sig och oja sig över att allt är gjort eller inte gjort, köpt eller inte köpt. Pappa ska sitta i finfåtöljen (gärna av brittisk modell, höga armstöd, matt vinröd) framför granen (gärna Disneymodell) och läppja på ömsom en skotsk pinne, ömsom en kall tysk.

Livet ska pågå utan att pågå i julbubblan.

? ? ?

Håll till godo (klicka på skivomslaget uppe till vänster i spelaren nedan för att få upp listan i Spotify, subscriba gärna).

Direktlänk till Spotify 1

Annons

Direktlänk till Spotify 2

Varför just 112 låtar? Jo, för att Ulf Lundell alltid bor på rum 112 på Grand Hotel i Lund och till och med har skrivit en låt om det.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons