Annons

Road trip del 2 - vilse på Nyköpings Bro

Nyheter • Publicerad 21 februari 2012
Utsikt från ett hotellrum i Leksand.
Utsikt från ett hotellrum i Leksand.Foto: 

Nu: dricker öl på Hotell Leksand. Låter flashigare än det är. Lovar. Ranelid har dragit, Johnny är väl inte den trevligaste synen man kan ha i grannsängen och till och med Leksand Pub & Bistro är stängt. Ändå har vi förbannat trevligt.

Förut i dag: ja, då var det värre. När man kör till Leksand från Oskarshamn åker man typ via Linköping och så vidare. Vi? Vi åkte inte riktigt den vägen. Strax efter att vi köpt ett halvkilo godis var på Nyköpings Bro sa jag plötsligt: "Johnny, har du tänkt på att vi kört jävligt fel?".

Annons

Det hade han inte. Jag vet inte om det var ryggmärgsbeteendet att åka till Stockholm eller vad det var. Men fel var det. Som satan. Sex timmar blev nio timmar och vi blev idioter. Fast det var vi ju redan, så det spelar mindre roll.

How ever. Strax före sex rullade miljöbilen i Leksand. Tre timmar efter att vi skulle dejtat Tommy Salo . Nu rann dejten ut i sanden. Salo blev, som han messade, "trött som en gris" och åkte hem direkt efter matchen. Vi fick nöja oss med Mascot och det är inte det sämsta. Han var gladare än nånsin, hyllade Johan Woxö och hälsade till hela Oskarshamn, förresten.

? ? ?

Vad vi ätit i dag?

En korv med bröd. Så är det när man offrar allt för jobbet och samtidigt inte har norra Europas bästa lokalsinne.

? ? ?

För övrigt såg vi en björn på vägen upp. Johnny sa det i alla fall och han talar alltid sanning.

? ? ?

Matchen?

Tja, Leksand var ju så klart värda tre poäng, även om IKO gjorde en lysande förstaperiod. Sen är det ju så klart surt för Freddie South & Co att leda med 57 sekunder kvar. Men, som legendarsonen sa på presskonferensen, det var ganska logiskt, det var det.

Annons

Leksand är seriens bästa lag för tillfället.

? ? ?

Nä, IKO har sin lilla VM-final på onsdag. Herrejösses vilken 60-poängsmatch det blir i Axa. Seger och det blir play off (ja, ni läste rätt, jag vägrar skriva förkval, detta ORD FRÅN HELVETET), torsk och det blir det inte.

Så jävligt är det nog.

I morgon drar vi vidare mot headtown. Det vankas jobb, kanske skidåkning i Romme, en bilresa, nytt hotell och sen slutligen en sittning på Riche .

Så, alla oskarshamnare som är sugna att hänga lite med två lokalkändisar på vift i storstan är välkomna. Från 19 sitter jag och min vän och häckar på Riche. Hittar ni oss inte, fråga Andy Timello , en annan god vän, så visar han vägen.

På återhörande.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons