Kan vi inte ha Hamnfestival hela sommaren nästa år?

Nyheter • Publicerad 29 juli 2012
Generalen på Hamnfestivalen - med Stetson på skulten.
Generalen på Hamnfestivalen - med Stetson på skulten.Foto: 

Hamnfestivalen är ju rätt så sunkig och omodern och hopplös och inte det minsta glamourös.

Det är väl kanske det som gör den så trevlig.

Plus att den är gratis förstås. Det gör att det alltid är mellan "hyggligt mycket" och "mycket" folk på Brädholmen de här fyra julidagarna.

Ett öltält, ett tivoli, några föreningstält, en spartansk matservering och x antal lokalband. Det är ju ett koncept som bevisligen går hem så det sjunger om det i stan. Och det kan varken kan bli enklare eller billigare att arrangera.

Så – varför inte köra Hamnfestivalen hela sommaren?

Säg varje fredag och lördag från midsommar till början av augusti. Skit i stora (nåja) scenen och tivolit. Lita till det stora öltältet med sin lilla scenen och låt sedan föreningar, restauranger, pubar och lokalband turas om att underhålla och föda gästerna i och runt öltältet.

Vi snackade om det här i 0491-podden (lyssna här) senast och efteråt rasade det in medhåll på sms och Twitter. Bland annat tyckte IKO-ordföranden Mats Söder och OAIK-keepern Peter Jansson att det vore en lysande idé att göra Hamnfestivalen till en långkörare.

Söder messade: ”Har lyssnat på er podcast från Spanien. Kul och bra. Att öppna för en festival hela sommaren har jag tjatat om många år".

Jansson twittrade: ”Den som först får tillstånd att få ha ett öltält i hamnen från och med Latitud till mitten av augusti lär folket göra till borgmästare”.

Vad säger ni?

? ? ?

Inte för att jag gillar General Knas , men det här med moralpaniken...herregud.

? ? ?

Sommar-OS ligger mig sannerligen inte särskilt varmt om hjärtat. Men det är ett bra tidsfördriv. Jag slötittar utan att investera några som helst känslor – förutom i simningen.

Jag älskar simning.

Vet inte riktigt vad det beror på, men kanske är det för att det är så himla mysigt att ligga i soffan och lyssna på Lindebojj och Chrunak .

? ? ?

Som jag fattade det vann IFK Oskarshamn Martin Johanssons Minnespokal i Pvik medan Fårbo tog hem Södrapokalen i Ishult.

? ? ?

Snart invigs Friends Arena och Tele 2 Arena. Slipper Springsteen att åka til Göteborg då?

? ? ?

På torsdag, 18.30, går IK Oskarshamn på is. Bland annat blir det skills competition. Snabbhetsmomentet är ju skillsens blå band och i det här fallet torde Giulio Scandella vara storfavorit.

Som jag fattat det vann italianokanadicken snabbskrinnartävlingen i Rögle lätt när han var där.

? ? ?

Twitterkriget mellan OAIK och Lindsdal är både urlöjligt och vansinnigt underhållande. Främst handlar det om frispråkige OAIK-koordinatorn Joakim Lundgren och Lindsdals ranglige mittfältsdynamo Daniel Ahonen .

”Om han blir en stjärna ska jag göra ironman”, svarade Lundgren efter Smålandscupsmatchen i torsdags, när någon skrev att Ahonen är regionens nästa storstjärna.

Ahonen å sin sida skrev: "Ganska underbart krossa söta lilla OAIK med 4-1. Roligaste från matchen: Att man kan gnälla över det brutala överfallet på Ville!"

Lundgren gav sig inte utan körde på med: ”Synd att du är så söt själv (not)”.

Till slut tröttnade OAIK-mittbacken Johan Törnström på alla tweets och skrev så här i OAIK-bloggen på Barometern: ”Vår koordinator Lundgren har ofta uppfattningar om olika saker men sådant behöver inte alltid läggas ut offentligt. Lite mediaträning på honom skulle förmodligen göra gott”.

Förmodligen är Törna rätt ute, även om jag kan tycka att det är förbannat härligt med lite känslor. Lite bättre nivå, så kan det bli en härlig Twitter- och fotbollshöst.

Snacka om att höstmötet lagen emellan är uppumpat till bristningsgränsen redan nu.

Ringa in 16 september i almanackan.

? ? ?

Bästa svenska sommarlåten: ADHD-skalle med Hökartorget . Lyssna här.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.