Annons

Det talar för och emot IKO i kväll

Nyheter • Publicerad 12 mars 2012

Ni kan förutsättningarna, två eller tre poäng mot Rögle så spelar IK Oskarshamn i kvalserien.

Det talar för

Annons

Det poängmässiga utgångsläget . Leder serien med två poäng.

Det mentala utgångsläget . IKO är ensamt om att ha det i egna händer. Rögle vet på förhand att det kommer bli svårt för dem, då de måste slå IKO med minst två mål mer än vad Malmö slår avsågade Västerås med. Plingar det upp ett par Malmömål på JÄTTESKÄRMARNA (det går inte att missa) i Lindab finns risken att Röglespelarna tappar sugen.

Formen . IKO har gjort två av säsongens bästa matcher de senaste dagarna. Rättvisa segrar mot Malmö (b) och Västerås (h). Ett insläppt mål på sex perioder.

Drivkraften . För Rögle, som klubb, är den här nivån vardagsmat. För IKO är det snudd på once in a lifetime. Primala faktorer ska inte underskattas.

Malmöhatet . Om Malmö har vunnit eller leder stort i Västerås och det är jämt i Ängelholm, så kommer IKO få Ängelholmspubliken på sin sida. Allt för att inte Malmö ska gå till kvalserien.

Det talar emot

Orutinen . IKO är som sagt rookies på de här höjderna. I Ängelholm sitter det i väggarna.

Kvaliteten . Rögle är i grund och botten ett lite, lite bättre hockeylag.

Bortaplan . Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Stämningen som i bland piskas upp i Lindab Arena är den bästa i hockey-Sverige. All included. Den tatuerade hamnarbetarklacken har skrämt slag betydligt större lag än IK Oskarshamn.

David Rodmans frånvaro . Slovenen är trots allt en av seriens bästa spelare. Hans förmåga att hålla i puck och lugna ner – var han än befinner sig på isen – kommer saknas.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons