Veganska chokladskålar – den perfekta påskdesserten
Chokladskålar:
6 stycken ballonger
150 gram mörk choklad
Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt den svalna i fem minuter, om den är för varms smäller ballongerna. Doppa ned ballongerna i chokladen, snabbt och bestämt och ställ dem sedan på ett bakplåtspapper. Låt stelna helt, helt i kylskåp. Stick hål på ballongerna och låt dem släppa från chokladen
Vit chokladpannacotta:
2 dl växtbaserad vispgrädde (jag använder Alpros röda)
40 gram gelésocker multi
100 gram vit vegansk choklad
Koka upp grädde och gelésocker i en kastrull. Dra av från plattan. Bryt i chokladen och låt dem smälta ihop med grädden. Ställ in i kylskåpet så pannacottan blir helt kall och fast. Vispa upp pannacottan med elvisp och häll den i en spritspåse. Fyll upp chokladskålarna med pannacottan
Vegansk lemoncurd:
1 st citron
2 msk majsstärkelse
1 dl vatten
1 dl strösocker
Ev. gul pastafärg
25 gram mjölkfritt margarin
Blanda majsstärkelse och strösocker i en kastrull. Pressa i citron och tillsätt vatten och pastafärg. Koka upp och låt puttra tills du får en kräm och dra av kastrullen från plattan. Rör om kontinuerligt. Blanda i margarinet tills den smält ihop med lemoncurden. Gör gropar i pannacottan och fyll gropen med lemoncurd.
Du förvarar bakverket i kylskåpet och den går att förbereda en dag innan servering.