Hotell Borgholm behåller sin Michelin-stjärna
På måndagen presenterades den prestigefyllda restaurangguiden Michelin Guide Nordic Countries 2018 i Köpenhamn.
Hotell Borgholm, med köksmästaren Karin Fransson, får en stjärna i guiden.
– Man blir glad och lite rörd, säger Owe Fransson när tidningen når honom en stund efter tillkännagivandet.
– Det var lite pirrigt också. Man kan ju aldrig veta, men jag är ganska trygg i mig själv och det vi har presterat under året och åren innan. Jag vet att vi har gjort ett bra jobb även i år. Men det var lite pirrigt, visst var det så.
Sverige tog plats i guiden för första gången 1984. Men det skulle dröja ända till 2016 för restauranger utanför storstadsregionerna att få stjärnor.
För den öländska restaurangen i centrala Borgholm är det tredje året i rad, av tre möjliga, som den får motta den prestigefyllda utmärkelsen.
– För oss betyder det jättemycket. Det är en bekräftelse på att vi gör ett bra jobb, visst är det så.
– För en gammal borgholmare är det lite roligt också, för man sätter ju Borgholm på kartan. I Guide Michelin ritar de ut Borgholm och visar att där har vi en stjärnrestaurang.