Annons

Hotell Borgholm behåller sin Michelin-stjärna

Hotell Borgholm behåller sin stjärna i Guide Michelin.
– Att vi för tredje året i rad får utmärkelsen bevisar att vi motsvarar de höga krav som ställs. Det är internationellt erkännande, säger Owe Fransson, ägare och vd på Hotell Borgholm.
Borgholm • Publicerad 19 februari 2018 • Uppdaterad 20 februari 2018
Owe och Karin Fransson, vd respektive köksmästare på Hotell Borgholm.
Owe och Karin Fransson, vd respektive köksmästare på Hotell Borgholm.

På måndagen presenterades den prestigefyllda restaurangguiden Michelin Guide Nordic Countries 2018 i Köpenhamn.

Hotell Borgholm, med köksmästaren Karin Fransson, får en stjärna i guiden.

Annons

– Man blir glad och lite rörd, säger Owe Fransson när tidningen når honom en stund efter tillkännagivandet.

– Det var lite pirrigt också. Man kan ju aldrig veta, men jag är ganska trygg i mig själv och det vi har presterat under året och åren innan. Jag vet att vi har gjort ett bra jobb även i år. Men det var lite pirrigt, visst var det så.

Sverige tog plats i guiden för första gången 1984. Men det skulle dröja ända till 2016 för restauranger utanför storstadsregionerna att få stjärnor.

För den öländska restaurangen i centrala Borgholm är det tredje året i rad, av tre möjliga, som den får motta den prestigefyllda utmärkelsen.

– För oss betyder det jättemycket. Det är en bekräftelse på att vi gör ett bra jobb, visst är det så.

– För en gammal borgholmare är det lite roligt också, för man sätter ju Borgholm på kartan. I Guide Michelin ritar de ut Borgholm och visar att där har vi en stjärnrestaurang.

Anton LernstålSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons