Annons

Knasgod currysill

20 minuter + valfri tid i kyl. 6-8 portioner. Ända sedan jag åt danska julbord i min ungdom har currysill varit en personlig favorit. Den här varianten har jag kommit fram till efter mycket laborerande genom åren.
Publicerad 19 december 2014
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Hetta upp smör i en stekpanna och fräs försiktigt hälften av löken med curryn tills den mjuknat utan att brynas.

Låt svalna något och blanda sedan med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med honung, salt, peppar och eventuellt lite citronsaft. Tillsätt mer curry om du tycker att det behövs.

Annons

Skölj av sillen och skär i bitar. Blanda sillen med curryröran, äpple, gräslök samt resten av den gula löken. Lägg i glasburk och låt stå i kylen. Gärna i 2-3 dagar, men den är god att äta samma dag.

Inför serveringen: Strö över rödlök, salladslök och kapris. Garnera med äppelklyftor.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons