Annons

”Jag tycker att det har blivit för slappt”

Kay Wiestål som arrangerar Victoriadagen gillar vett och etikett. Att ta upp mobilen under lunchen tycker han är rent oförskämt.
Publicerad 18 april 2015
Kay Wiestål, entreprenör och grundare till Victoriadagen, tycker att vi borde bli lite mer artiga mot varandra och hälsa på varandra. Foto: Lars Johansson
Kay Wiestål, entreprenör och grundare till Victoriadagen, tycker att vi borde bli lite mer artiga mot varandra och hälsa på varandra. Foto: Lars Johansson

Vad betyder vett och etikett för dig?

– Ordet hövlighet är ett viktigt ord för mig, att man beter sig på ett visst sätt.

Är du artig?

– Ja, jag tror det. Jag är uppfostrad så. Mina föräldrar var väldigt hårda med att man skulle vara artig i skolan, mot lärare och människor över huvudtaget. Sedan fick jag gå i en skola, idrotten, och där får man lära sig hur man ska bete sig.

Hur tycker du att det är med vett och etikett i dag?

Annons

– Jag tycker att det har blivit för slappt. Folk orkar knappt klä om i dag om de ska gå ut på middag. Jag är kvar i det där med att ha kostym, det har jag alltid.

Är du duktig på att hälsa på folk?

– Jag hälsar alltid på alla människor i stan. Att inte hälsa är typiskt svenskt. Jag tycker att det är fin etikett att hälsa på varandra och man behöver inte känna varandra för det. Det är roligt att se människor som beter sig så och säger hej till andra.

Vad är det mest oartiga du vet?

– Det här med uppnäsa, att tro att man är förmer än andra. Den typen av översittare finns det ju och det är väldigt oartigt. Det känns inte äkta. Där har vi mycket ätt lära från andra länder.

Många klagar över mobilvett – vad tycker du om det?

– Lunchen för mig är viktig och då ska inte någon telefon med. Det är dålig etikett att sitta och prata i mobilen när man äter med andra. Sitter halva gänget runt bordet och pratar i sina mobiler är det ingen vett och etikett. Om man dessutom sedan skickar grejer till facebook är det oförskämt.

Ia SellerbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons