Annons

Harlan Coben: Sex år

Cobens nya thriller är en effektiv bladvändare. Så effektiv att jag till en början förlåter den babbliga berättarstilen och den något taffliga översättningen.
Nyheter • Publicerad 19 september 2014
Foto: 
Harlan Coben
Harlan CobenFoto: Claudio Marinesco

Natalie övergav för sex år sedan pojkvännen Jake för att gifta sig med en annan. När Jake får reda på att Natalie blivit änka går han på begravningen och upptäcker att den sörjande hustrun är en annan kvinna.

Spännande? Ja, men svårt att överse med huvudkaraktärens ständiga förmåga att förklara allting in i detalj och det naiva sätt Coben framställer våldsscener på.

Annons

Att Jake använder uttryck som nu var det ute med mig i den stund han står med en pistol riktad mot sig är bara skrattretande och får mig att undra hur Indiana Jones hamnade i intrigen. Intresset för upplösningen avtar långsamt för att en tredjedel in i boken försvinna.

Anne Pihlo

Förlag: Forum

Översättning: Jan Malmsjö

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons