Annons
Växjö

Växjöpolisen varnar för falska sotare

Växjöpolisen går nu ut med en varning på sin Facebooksida för ”falska sotare”.
Växjö • Publicerad 24 januari 2019
Genrebild från TT.
Genrebild från TT.Foto: PER GROTH / TT

Enligt polisens Facebookinlägg har flera äldre Växjöbor de senaste dagarna blivit uppringda av personer som påstår sig vara sotare eller utföra ventilationskontroller i fastigheter.

Enligt polisen är de falska sotarna mycket påstridiga vid samtalen och vill omgående komma hem till de äldre och kontrollera bostadens eldstad eller köksfläkt. ”Polisens uppfattning är att de här personernas erbjudande kan vara bedrägeriförsök”, skriver man i inlägget.

Annons

Rådet från polisen är tydligt; Släpp inte in de här personerna i ditt hem och ingå inga avtal med dem.

Smålandsposten har tidigare rapporterat om att Växjö kommun gått ut med en varning om bluffsamtal från ett oseriöst ventilationsföretag.

Varningar om liknande företagsbluffar har dykt upp runt om i Sverige under flera års tid. Ofta säger den som ringer att det är ett kommunalt krav att rengöra ventilationskanaler i bostaden. Om kunden accepterar skickas ett avtal ut där han eller hon förbinder sig att betala flera tusen kronor för den ”onödiga” kontrollen.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons