Annons

Tre musikskapare från länet får Stim-stipendium

Nyckelharpisten Johan Hedin, koraspelaren Lamine Cissokho och hiphoparen Mattis Grusell är tre av totalt 121 personer som får stipendier av Stim i år.
Kalmar län • Publicerad 5 november 2018
bild 1/3
Mattis Grusell, till höger, är både soloartist och en del av hiphopduon Mindfellaz tillsammans med David Ekströmer, till vänster.
Lamine Cissokho.
Johan Hedin.
Mattis Grusell, till höger, är både soloartist och en del av hiphopduon Mindfellaz tillsammans med David Ekströmer, till vänster.
Lamine Cissokho.

Stim, Svenska tonsättares internationella musikbyrå, delar varje år ut stipendier till textförfattare och musikskapare i Sverige. I år var det rekordmånga som ansökte, 1 931 stycken. Av dem har 121 valts ut och de får dela på 4, 4 miljoner kronor.

Tre av de 121 utvalda är nyckelharpisten Johan Hedin, Virserum, som får 50 000 kronor, koraspelaren Lamine Cissokho, Vassmolösa, som får 25 000 kronor och hiphoparen Mattis Grusell, Kalmar, som också får 25 000 kronor.

Annons

Stim arbetar för fortsatt skapande och återväxt i Sveriges musikliv. 

– Allt musikskapande går inte att leva på – men med Stims stipendier kan vi bidra till att öka den möjligheten och att ny fantastisk musik skapas, oavsett inom vilken genre man skriver, säger Karsten Dyhrberg Nielsen, vd på Stim.

Ansökningarna bedöms utifrån kriterier om konstnärlig verksamhet och kvalitet. Stipendiekommittén strävar så långt det är möjligt efter mångfald och spridning när det gäller konstnärliga former, representation, ålder, kön och verksamhetsort. Nästan varannan av årets stipendiater är en kvinna.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons