Annons

Sussie Eriksson: Tanten måste hålla flåset

I veckans "Let's dance" måste Sussie Eriksson komma ur sin komfortzon och in i Taylor Swifts värld.
En artist hon bedömer är "typ 48 generationer" yngre.
Tv • Publicerad 7 maj 2020
Sussie Eriksson och dansaren Calle Sterner dansar jive till Taylor Swifts låt "Shake it off" i veckans "Let's dance". Arkivbild.
Sussie Eriksson och dansaren Calle Sterner dansar jive till Taylor Swifts låt "Shake it off" i veckans "Let's dance". Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT
I veckans avsnitt av "Let's dance" tolkar deltagarna olika musikvideor. Arkivbild.
I veckans avsnitt av "Let's dance" tolkar deltagarna olika musikvideor. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det har inte varit speciellt mycket intensiva konditionspass för Sussie Eriksson i årets omgång av TV4:s dansprogram, konstaterar hennes danspartner Calle Sterner. Men efter lugnare koreografier till vals och tango, och innan dess flera veckor i coronakarantän, är det dags för en fartfylld jive.

Den här veckan har dansparen fått i uppdrag att tolka en musikvideo och Sussie Eriksson blev tilldelad Taylor Swifts "Shake it off".

Annons

– Jag smsade Calle, "Vänta nu, Taylor Swift är ju typ 48 generationer från mig!". Jag har ingen relation till Taylor Swift förutom att jag har sett den här utmärkta Netflixdokumentären om henne och hon verkar vara en superbra tjej, säger Sussie Eriksson och fortsätter:

– Den största utmaningen är att få in tolkningen i vår jive. Och sedan måste tanten hålla flåset uppe – då pratar jag alltså om mig.

Hoppade av danslektionerna

I musikvideon agerar Taylor Swift en ofrivillig ballerina – och Sussie Eriksson har faktiskt en liknande bakgrund själv. I lågstadiet började hon dansa balett, men tröttnade snart. Även på musikalskolan hade de balett på schemat, men inte heller den gången blev Sussie Eriksson särskilt engagerad.

– Då gäspade jag mest och gjorde kullerbyttor. Jag tyckte det var ganska tråkigt. Allt som är statiskt och inte hopp och skutt tycker jag är tråkigt, säger hon.

"Ren och pur lycka"

Förra veckan gjorde nerverna sig påminda när Sussie Eriksson blev den sista att gå vidare till veckans omgång. I stället tvingades Alice Stenlöf lämna tävlingen.

– Jag har ingen lust att lämna det här roliga. Min känsla är att jag ska jobba järnet och sätta det här, säger Sussie Eriksson och fortsätter.

– Jag förväntade mig att det skulle vara kul, men att det skulle vara så här kul hade jag inte väntat mig. Det sitter en kille här och förgyller mina dagar, vi skrattar väldigt mycket, säger Sussie Eriksson, och syftar på Calle Sterner.

TT: Vad skulle det betyda för dig att vinna?

– Mer än ren och pur lycka och glädje att man har nått hela vägen? Jag tycker att det här är bland det absolut roligaste jag har gjort, jag skulle bli jätteglad och jättestolt, både över mig själv och över Calle.

Fakta: Veckans danser

1. Jan Björklund och Cecilia Ehrling Danermark (quick step)

Ring: 099-41401

Sms: JAN till 72400

2. Penny Parnevik och Jacob Persson (quick step)

Ring: 099-41402

Sms: PENNY till 72400

3. Anders Svensson och Maria Zimmerman (jive)

Ring: 099-41403

Sms: ANDERS till 72400

4. John Lundvik och Linn Hegdal (paso doble)

Ring: 099-41404

Sms: JOHN till 72400

5. Sussie Eriksson och Calle Sterner (jive)

Ring: 099-41405

Sms: SUSSIE till 72400

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons