Annons

Ölandsduon Isle of You är Framtidens artist enligt P3

Den öländska popduon Isle of You har charmat P3:s musikredaktörer med sin musik. Nu har de utsetts till Framtidens artist i P3.
Stockholm • Publicerad 3 maj 2019
Öländska duon Isle of you (Ida Johansson och Elina Danielsson).
Öländska duon Isle of you (Ida Johansson och Elina Danielsson).Foto: JOHAN RAMSTROM

P3:s musikredaktörer utser varje månad, i programmet Musikguiden i P3, en artist som precis inlett sin musikaliska karriär, och som de är övertygade om kommer vara en del av musiklandskapet om något år.

De senaste som utsetts är bland andra Mares, Victor Leksell, Linn Koch-Emmery och brödraduon Junior Brielle som Isle of You nyligen var förband till i Lund.

Annons

– Det känns så fantastiskt fint, otroligt och lite overkligt att vi utsetts till Framtidens artist. Det är en självförtroendeboost och ett erkännande. Vi vågar fortsätta göra musik som ingen annan gör och det här är ett kvitto på att vi inte är ute och cyklar, säger Ida Johansson från Isle of You.

Duon jobbar just nu med en ep.

– Det är vårt nästa delmål så vi skriver, skriver och skriver. Bland annat med Joakim Buddee (låtskrivare och producent från Kalmar, reds anm.) men också med andra låtskrivare. Och så ska vi ut och spela i bland annat Umeå, Stockholm, Växjö och Lund. Vi har ingen spelning i Kalmar län ännu men det kan säkert ändras, säger Ida Johansson.

Isle of You består av bästa vännerna Elina Danielsson och Ida Johansson från Färjestaden. Musikkarriären tog fart när de vann länsfinalen av Musik direkt 2013. De blev sedan signade av Capitol Records, som är en del av världens största skivbolag Universal Music och år 2016 kom debutsingeln 50 + 1.

Förra året fick de stor uppmärksamhet med låten Bodyguard, bland annat för att världsstjärnan Sia lade till låten på sin Spotifylista - Team Sia's Ear Candy - som har runt 75 000 följare.

Barometern-OT har följt duon Isle of You sedan de började skriva musik hemma i Färjestaden. De bor numera i Stockholm och deras två senaste låtar Change of Heart och Hold Tight blev båda när de släpptes veckans låt i P3.

Anna TörnkvistSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons