Annons

Ny dansföreställning

Trollmor, älvor och andra naturväsen får man möta i dansföreställningen I Lunden Gröna, som visas på Lövängen mellan Rönnerum och Högsrum den 7 juli och i Kalmar Stadspark den 8 juli.
Högsrum/Kalmar • Publicerad 5 juli 2019

med troll och älvor

Älvan dansar i familjeföreställningen I Lunden Gröna, som visas på Öland och i Kalmar.
Älvan dansar i familjeföreställningen I Lunden Gröna, som visas på Öland och i Kalmar.Foto: Olle Magnusson

Föreställningen är ett möte mellan historisk musik och nutida dans, skrönor och myter. Berättare är Eva Perbrand Magnusson, som också kommit på idén, skrivit manus och koreograferat.

Det blir sång och musik från olika tider och genrer, allt från en medeltida ballad till Tintomaras sång, visor och polska.

Annons

– Jag har försökt få med några låtar med anknytning till Öland och Kalmar också, bland annat en vals från Glömminge, säger Eva Perbrand Magnusson.

För musiken svarar musikern Nora Roll, som liksom dansaren Tove Skeidsvoll framträtt och turnerat både i Sverige och runt om i Europa. Dessutom medverkar den unga dansaren Siri Månsson.

– Föreställningen är tänkt som en familjeföreställning, men kanske för lite större barn, säger Eva Perbrand Magnusson.

Om det regnar spelas föreställningen vid hembygdsstugan. Arrangörer är Högsrums Hembygdsförening respektive Dans i Kalmar län, Byteatern.

Tina JeppssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons