Förutsägbar men trevlig bokhandelsromantik

Första delen i Annie Darlings serie om bokhandeln för ensamma hjärtan är charmig, men mer för miljön och humorn än romantiken, tycker Bella Stenberg.
Feelgood • Publicerad 4 maj 2020
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.

Bokhandeln för ensamma hjärtan

Bokhandelsromantik

Författare: Annie Darling

Översättning: Ingmar Wennerberg

Förlag: Historiska Media

Det lyckliga slutet är målet, både för huvudpersonens läsande och själva boken. Posy som förlorat sina föräldrar och har vårdnaden om sin lillebror ärver oväntat Londonbokhandeln hon jobbat i hela livet. Inklusive de udda anställda och skulderna. För att rädda ekonomin beslutar hon sig för att endast sälja kärleksromaner. Som en röd tråd löper kärleken till böcker och läsande, inklusive hänvisningar och citat.

Posy är en vimsig Bridget Jones-typ, men för oansvarig och världsfrånvänd. Redan när den i hennes tycke odräglige Sebastian dyker upp första gången står det klart att de kommer att bli bokens gnabbande kärlekspar. För den som (liksom hon själv) inte insett Posys heta känslor blir de tydliga när hon i hemlighet skriver en 1800-talsromans om sig och Sebastian, med societetsdans, ljuva plågor och skälvande bröst.

Trots förutsägbarheten är det trevlig läsning, främst för miljön, humorn och boktankarna.

Bella StenbergSkicka e-post