Annons

Det mesta faller på plats för Trofast i nya låten

Rapparen Trofast har släppt en hyllningslåt till sin livskamrat. Nöjets Christian Gustafsson är imponerad.
Recension • Publicerad 1 mars 2019
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Trofast.
Trofast.

Trofast – Bonnie & Clyde

Vad: Låt.

Trofast, som kommer från Mönsterås och Blomstermåla och bor i Kalmar, har haft flera Spotifyhits och har totalt över tio miljoner streams. Framför allt har hans lite plojigare partylåtar firat triumfer.

Nu tar Trofast, som egentligen heter Jonas Hammenvik, ett stort steg i en betydligt intressantare riktning. Bonnie & Clyde är en hyllningslåt till hans livskamrat, som spelades in i hemlighet.

Annons

Bonnie & Clyde skulle kunna beskrivas som en upptempoballad. Det mesta faller på plats. Allt från den underbara pianoslingan som löper som en röd tråd genom hela låten till den häftande refrängen där Trofast samsjunger med Raven Reii.

Textmässigt är det en förtjusande, där Hammenvik rappar innerligt och oklyschigt om en relation som vuxit fram. Det är något helt annat än den lite fåniga ”Jag har love för Ibra, men flexar som Balotelli”-lyrik som han ägnat sig åt mellan varven.

Sannolikt kommer den här låten streamningsmässigt inte komma i närheten av hans tidigare Spotifyhits, men det spelar ingen roll: Bonnie & Clyde är det bästa Trofast någonsin gjort.

Lyssna på låten här:

Christian GustafssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons