Annons

Apple stänger ned Itunes

Teknikjätten Apple kommer att stänga mediespelaren Itunes och i stället fokusera på de tre tjänsterna Apple Music, Apple Tv och Apple Podcasts.
Nöje (TT) • Publicerad 4 juni 2019
Craig Federighi, Apples vice vd för mjukvaruutveckling, talade vid Apple Worldwide Developers Conference i San Jose även 2018. Arkivbild.
Craig Federighi, Apples vice vd för mjukvaruutveckling, talade vid Apple Worldwide Developers Conference i San Jose även 2018. Arkivbild.Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Det meddelade företagets vice vd för mjukvaruutveckling, Craig Federighi, under Apples utvecklarkonferens i San Jose i Kalifornien på måndagen.

Enligt Pitchfork kommer utfasningen av Itunes att kulminera i september, när Apple presenterar nya versioner av bolagets operativsystem för datorer och telefoner, tillsammans med en ny Iphone. Förändringen innebär att man inte längre kommer att få frågan om man vill synka sin Iphone varje gång den kopplas till en Appledator.

Det avslöjades inte om nedstängningen av Itunes även gäller Itunes Store, en försäljningstjänst från Apple som levererar digital musik. Itunes introducerades 2001 och går även att använda med Windows. Tjänsten har länge varit världens största webbutik för musik.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons