Annons

Adées låtskrivarprojekt plockas upp i England

2015 startade öländska artisten Adée låtskrivarprojektet Future Songwriting, för att underlätta för unga tjejer att göra musik. Nu ska projektet exporteras till England.
Kalmar • Publicerad 2 november 2018
Adée på Öland Roots.
Adée på Öland Roots.Foto: Christer Tille

Syftet med låtskrivarprojektet Future Songwriting är att ge unga tjejer kunskap för att kunna producera sin egen musik och utrymme i studiomiljö. Snart åker Ida ”Adée” Olsson till Birmingham, England för att hålla i den första internationella Future Songwriting-workshopen.

Adée har blivit inbjuden av organisationen Punch för att träffa tio utvalda kvinnliga artister/producenter. Väl på plats kommer hon också att jobba med sin egen musik. Hon är bokad för att samarbeta med artisten Call Me Uniqe och producenten Lowpass Luke i Birmingham.

Annons

Dessutom ska hon delta i BBC Music Introducing Live och filma en musikvideo i London.

– Det känns fantastiskt att se vilket intresse Future Songwriting väcker i ett internationellt sammanhang och att då dessutom få möjlighet att jobba vidare med mitt album på plats är ju hur lyxigt som helst, säger Adée i ett pressmeddelande.

Men först ska Adée spela hemma i Sverige. Den 3 november spelar hon på Halloween Parade i Kungsträdgården i Stockholm.

Senare i vinter släpper Adée sin nya ep Home/Down.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons