Annons
Innehåll från SMÅLÄNDSKA BIL

Småländska Bil storsatsar på Mercedes-Benz i Kalmar – lyxkoncept i nytt showroom

Ett exklusivt showroom med en inredning som andas hållbar lyx, Mercedes-Benz allra senaste modeller – och ett helt nytt sätt att ta hand om kunderna, bland annat med egen barista. Det är bara några av nyheterna på Småländska Bils ”grand opening” i maj.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

För den som tar steget över tröskeln till Småländska Bils nya lokaler är det som att kliva in i en annan värld. Här är vardagens stök som bortblåst, så även känslan av trång bilhall. Den rymliga miljön och den flotta inredningen ger en atmosfär som andas lyx, exklusivitet och lugn.

Här vilar sittplatserna och caféborden som små inbjudande öar mellan de senaste, exklusiva Mercedes-modellerna. Från högtalarna anas dämpade toner från ikonmärkets egen kanal och på generöst tilltagna tech-skärmar visas bilmodellernas olika möjligheter.

Skärmarna är också interaktiva; här kan du slå dig ner tillsammans med en säljare och bygga ihop din egen personliga Mercedes-Benz. Du kan testa idéer och möjligheter och se resultatet lika tydligt som om bilen stod framför dig live. Och samtidigt smutta på en kopp kaffe från Waynes coffee, för här finns även en utbildad barista.

Så här kommer Mercedes-Benz nya showroom hos Småländska Bil att se ut. Inredningen ger en atmosfär som andas lyx, exklusivitet och lugn. Här är kunden i centrum.
Så här kommer Mercedes-Benz nya showroom hos Småländska Bil att se ut. Inredningen ger en atmosfär som andas lyx, exklusivitet och lugn. Här är kunden i centrum.

Så blir miljön när Småländska Bil slår upp dörrarna för Mercedes-Benz storsatsning på sitt nya koncept i maj. Det koncept som redan rullats ut i bland annat Hong Kong och Italien, under stor pompa och ståt.

Men allra först kommer besökaren att mötas av Julia Jakobsson, star assistant.

– Jag matchar kunderna med rätt kollega. Här blir varje kund omhändertagen utefter sina personliga behov, oavsett om man vill titta på en ny bil eller prata serviceavtal. Och här behöver man aldrig känna att man stör, vi har alltid kunden i fokus, säger Julia.

”Vi suddar bort gränserna mellan sälj- och serviceavdelningen”

Lokalerna på Berzeliusgatan 1 har byggts om och optimerats under ett års tid. Stora satsningar har gjorts på både interiör och teknik, där de absolut senaste lösningarna används. Målet är att följa kundens behov i alla lägen. För de som inte vill prata med någon finns givetvis möjlighet att boka ett servicebesök via hemsidan och lämna nyckeln i nyckelbox – och hämta ut när bilen är klar.

– Men för de som personligen vill besöka Mercedes-Benz, är de nya lokalerna optimerade för möten, säger Julia.

Till exempel har arbetsplatser och skrivbord flyttats bort från showroom för att skapa ett öppet, familjärt och välkomnande vardagsrum.

– Vi suddar bort gränserna mellan sälj- och serviceavdelningen, för kunden handlar ju allt om själva bilägandet, säger Julia, som också är produktspecialist.

Mer som lyxig lounge än vanlig bilhall. Småländska Bil storsatsar på Mercedes-Benz i Kalmar. Sittplatser och cafébord samsas med mellan de senaste, exklusiva Mercedes-modellerna.
Mer som lyxig lounge än vanlig bilhall. Småländska Bil storsatsar på Mercedes-Benz i Kalmar. Sittplatser och cafébord samsas med mellan de senaste, exklusiva Mercedes-modellerna.

När hon inte är på plats, fyller någon annan av de 35 medarbetarna i Kalmar hennes skor som star assistant. Den välkomnande tjänsten är alltid bemannad, konstaterar Magnus Rydberg, platschef:

– Det kundfokuserade bemötandet är oerhört viktigt. Här kombinerar vi det med andra viktiga ingredienser hos Mercedes-Benz. Det är ett bilmärke som alltid andats lyx och som ligger långt fram när det gäller teknik och design. Vårt nya showroom speglar det både när det gäller tekniken och i interiörens mjuka, dynamiska linjer.

”Vi vill att kunderna ska kunna uppleva känslan av att köra sin framtida Mercedes”

Ett stort fokus kommer vara på utbudet av provkörningsbilar.

– Vi vill att kunderna ska kunna uppleva känslan av att köra sin framtida Mercedes, konstaterar Magnus.

Under öppningsveckan i maj bjuds kunderna på unika upplevelser inom Mercedes-familjen.

– Här kommer de lyxigaste Mercedes-modellerna från Maybach och även några klassiska veteranbilar.

Den senaste sportbilsmodellen Mercedes-AMG GT Coupé kommer också finnas här, liksom kraftfulla klassikern Mercedes AMG G 63.

– Vi är otroligt stolta över att få göra den här satsningen tillsammans med Mercedes-Benz och utveckla konceptet i Kalmar. Det är ett unikt sätt att jobba med retail i den absoluta framkanten. Vi nyttjar teknikens möjligheter till det yttersta för att skapa den bästa tänkbara kundupplevelsen. Det känns helt fantastiskt, säger Magnus.

Till exempel kommer en kamera att läsa av besökarens registreringsskylt, vilket underlättar vid förbokade besök.

– Då vet vi redan innan du kommer in i byggnaden varför du är här, i bästa fall kan rätt person möta upp dig redan på parkeringen, säger han.

Småländska Bil är ett etablerat och familjärt företag som grundades för närmare 70 år sedan. Med tiden har företaget hunnit bli hela över 100 medarbetare som tillsammans förser södra Sverige med bilar och kringtjänster av riktigt hög kvalitet. Företaget finns i Kalmar, Växjö och Vetlanda.

– Vi är faktiskt den första multibrand-anläggningen i Sverige som gör den här satsningen tillsammans med ett annat bilmärke, Kia. De nya koncepten från Kia och Mercedes kompletteras med en ännu större begagnathall, säger Magnus och fortsätter:

– Alla är välkomna in till oss. Kom in, få en riktigt god kopp kaffe, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till ett tryggt, högkvalitativt och bekvämt bilägande.

Pigg 70-åring i Växjö, Vetlanda och Kalmar

Småländska Bil är agent för Mercedes-Benz personbilar, transportbilar samt återförsäljare av Kia Personbilar i både nytt och begagnat skick. Man erbjuder dessutom riktigt bra tjänstebilar från både Mercedes-Benz och Kia.

Koncernen med drygt 100 anställda består av tre enheter i Växjö, Vetlanda och Kalmar. Förra året firades 70-årsjubileet med stort kalas.

Här hittar du till Småländska Bil i Kalmar.

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se