Annons
Innehåll från JL BILAR

Så blev familjeägda JL Bilar en av de bästa i landet

De säljer bilmärket som har Sveriges nöjdaste kunder. Själva är de bilfirman med kundbetyg i toppklass och den högst skattade servicepartnern i landet.
– Till oss är man alltid välkommen. Gärna på en kopp kaffe om dagen, säger Henric Ipsen, försäljare och VD på JL Bilar, och ler brett.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Många har kört förbi den silvergrå byggnaden på Engelska vägen i Kalmar och sett SEAT-bilarna stå på rad utanför. Familjeföretaget JL Bilar har specialiserat sig på märket sedan 1994. Då var det knappt någon som hört talas om VW-ägda märket.

– Därifrån gick det snabbt till att vi blev den SEAT-återförsäljare med högst marknadsandel i Sverige, berättar Henric Ipsen, som 2002 tog över företaget efter sin pappa.

Högsta marknadsdelen i Sverige

I dag har JL bilar i Kalmar sedan många år den högsta marknadsandelen på SEAT i Sverige.

– Det är ett fantastiskt bilmärke med högkvalitativa produkter som tillsammans med lokala, långsiktiga bilaffärer bygger förtroende och lojalitet. Det har nu resulterat i att SEAT har Sveriges nöjdaste kunder, säger Henric.

”Vi säljer inte i första hand bilar, vi säljer ett tryggt bilägande”

Men det är inte bara SEAT som hamnar i toppklass, utan även Henric och hans medarbetare. När det gäller kundnöjdhet får säljarna betyget 4,88 på en femgradig skala av kunderna.

– Nu har vi fått 14 toppbetyg i rad, där kundintervjuerna gett oss 5,0 i betyg. Det är långt över snittet i Sverige, kanske den högsta.

Blev Årets Servicepartner

Men utan en riktigt bra serviceverkstad är ingen bilfirma riktigt bra, konstaterar Henric.

– Så enkelt är det. Våra kundmottagare och servicetekniker är guld värda och de gör ett superjobb.

Så bra att JL Bilar förra året blev utsedda av SEAT till Årets Servicepartner i Sverige, baserat på kriterier som kundnöjdhet, kvalitet på arbetet, kundbemötandet, med flera.

– Vi är mycket stolta över utmärkelsen. Vi jobbar i nära sammansvetsade team med försäljare, mekaniker och servicerådgivare och det tror jag är en vår framgångsfaktor. Vi är totalt 19 i företaget och aldrig mer än 100 meter ifrån varandra. Så har en kund fått problem med en bil är det garanterat att säljaren som sålde den för ett år sedan är inkopplad nu också. Med oss behöver du inte vara orolig, du och din bil är i säkra händer.

– Här ska kunderna känna sig extra välkomna att slå sig ner med en kopp kaffe, njuta av de fina bilarna eller helt enkelt bara trivas, säger Henric om den nya CUPRA-hallen.
– Här ska kunderna känna sig extra välkomna att slå sig ner med en kopp kaffe, njuta av de fina bilarna eller helt enkelt bara trivas, säger Henric om den nya CUPRA-hallen.

”…och en kopp kaffe om dagen”

Du har kanske hört det förr. I tio år har det sänts på radioreklamen.

Vad menar du med: ny bil vart tredje år och en kopp kaffe varje dag, Henric?

– Ha ha ja, det är kanske på tiden att förklara vad vi menar. JL bilar är ett familjeföretag som grundades 1977 och för oss har alltid kunden varit viktigare än bilaffären. Vi är mer än en bilfirma och vår lokal är inte bara en bilhall utan även en mötesplats.

Här bjuder nämligen Henric och medarbetarna på kaffe varje dag.

– Känslan när kunder bara kommer in för en kopp kaffe och en pratstund med säljare eller bara hänga lite i loungen, är fantastisk. Vi ser det som ett kvitto på att de är nöjda och stolta över att tillhöra familjen JL bilar.

”Ny bil vart tredje år” syftar på privatleasing där kunden byter bil var tredje år.

– Och med en kopp kaffe varje dag menas att kunden inte behöver vänta tre år på att besöka oss – du är välkommen varje dag. Vi säljer inte i första hand bilar, vi säljer trygghet och är en partner som finns kvar. Kunden kan ju få ekonomiska problem, som vid skilsmässa eller sjukdom. Där är vi också med och hjälper till. Vi tar hand om kunden hela vägen.

Äga eller leasa en SEAT – vårt förslag!

Hos oss på JL bilar är det viktigt att du som kund har fått den hjälp du behöver för att fatta rätt beslut så att ditt bilägande blir perfekt. Du kan köpa din bil hos oss, men vi rekommenderar privatleasing där du leasar din bil i tre år inklusive försäkring och service. Du väljer själv om du vill betala noll kronor kontant, eller mer för att få en lägre månadskostnad. Vi kan också rekommendera SEAT Choice – en avbetalning med garanterat restvärde, tryggt och säkert.

Välj mellan hybrid eller bensindrivet – läs mer om våra erbjudanden här!

SEAT Leon är en av JL Bilars populära modeller.
SEAT Leon är en av JL Bilars populära modeller.
Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se