Annons
Innehåll från SVENSKA HEM KALMAR

Fotbollskillen som blev inredningsproffs: “Jag hjälper dig att hitta rätta känslan hemma”

Trött på hopkoket av arvegods och omaka möbler där hemma? I snart tre decennier har Fredric Lindqvist jobbat med det som många tycker är svårt eller inte hinner med. Han är inte bara inredningsproffs med säker känsla för form och färg. Utan även en god lyssnare.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Människor flyttar ihop, bygger nytt eller downsizar sitt boende. Många kämpar med att skapa ett hem som känns både hemtrevligt och hållbart. Samtidigt som de översköljs av intryck av de senaste trenderna i tidningar, tv-program och sociala medier.

– Många av våra kunder vill ha ett schysst hem. Men de har kanske inte tid och får inte ihop helheten, säger Fredric Lindqvist, diplomerad inredare och utställningsansvarig hos Svenska Hem i Kalmar, tidigare EM Home.

Har du svårt att skapa det rätta myset hemma? Då kommer Fredric in, han gör hembesök, tar fram förslag och offert och hjälper dig att få ett personligt hem som passar både dina behov och din plånbok.

Att följa de senaste trenderna på Instagram är inte hans grej. Personligen hämtar han inspiration under resor eller från hotell och restauranger.

Det vanliga är att kunderna behöver hjälp med att inreda enstaka rum – det kan vara vardagsrum eller sovrum. Men Fredric inreder gärna hela hem och arbetar även med företagskunder.

”Jag pratar aldrig trender med mina kunder”

– Jag lyssnar in och försöker skapa ett hem som håller över tid. Jag pratar aldrig trender med mina kunder, säger Fredric.

Att blåsa ut hela rum och fylla på med idel nya möbler är inte heller aktuellt. Många har arvegods och annat med affektionsvärde i sina hem. Så det handlar om att tillsammans med kunderna hitta en gyllene väg. En skön mix av nytt och gammalt.

– Det är lätt att bli hemmablind. Både vad gäller färger och möbleringen. Våga släppa väggarna brukar jag säga. Soffan måste inte stå intryckt mot väggen, utan kan placeras mitt i rummet. Och fasters gamla skänk kan du kanske måla, låta väggen eller textilier gå ton i ton.

Ett annat tips är att “slösa” med lampor. De flesta har för få ljuspunkter, menar han. Och man kan skapa underverk med rätt belysning.

Svenska Hems butik bjuder på 6 000 kvadratmeter hem inredningsinspiration.
Svenska Hems butik bjuder på 6 000 kvadratmeter hem inredningsinspiration.

Som ung drömde Fredrik om att bli fotbollsproffs. Han hann med några matcher i Kalmar FF innan skador satte stopp för en karriär på elitnivå. Istället blev det inredning för hela slanten.

– Jag har alltid varit intresserad av form och färg. Jag lade mycket energi på att inreda mitt pojkrum där hemma i Vimmerby.

Direkt efter gymnasiet fick han jobb i Inredningsshoppen på Kaggensgatan i centrala Kalmar.

– Det var en fantastisk skola. Där lärde jag mig massor om mattor, textilier och färg.

”Röd soffa? Wow! Vilken kul utmaning!”

Efter en längre avstickare i Linköping återvände familjen till Kalmar och sedan 2010 arbetar han med inredning hos Svenska Hem.

Hemma är det mest vitt på väggarna medan möblerna går i brunt, svart och naturtoner. En blandning mellan lite industristuk och klassiskt. Fredric prackar inte sin egen stil till kunderna.

Utan han gör en ordentlig behovsanalys innan han lämnar sina inredningsförslag. Det finns inget som heter “dålig” smak, slår han fast.

– Kommer det in en kund som säger: Jag vill ha en röd soffa, så säger jag: Wow! Vilken kul utmaning.

Ett  av många tips från Fredric  är att “slösa” med lampor. De flesta har för få ljuspunkter i hemmet.
Ett av många tips från Fredric är att “slösa” med lampor. De flesta har för få ljuspunkter i hemmet.

Hållbarhet och lokala samarbeten är något som Fredric och hans kollegor på Svenska Hem verkligen vurmar för. I samband med mässan Nytt Boende förra året slog man ihop sig med tre andra lokala företag för att styla lokalen.

Utöver Svenska Hem ingår Electrolux Home, Inredningsshoppen och Måla Färgbutik i Kalmar Inredningsgrupp. Tillsammans kan de stärka kunderbjudandet. Även färg, tapet och solavskärmning kan ingå i ett inredningsförslag från Fredric.

– Vi kompletterar varandra på många sätt. Inredningsshopen kan allt om textilier och mattor. Om en kund behöver få ommålat så kan vi rekommendera Måla-butiken och Electrolux Home är proffs på kök, garderober, tvättstugeinredning och mycket mer.

Med papper och penna ritar Fredric Lindqvist inredningsförslag och han hjälper gärna till att styla på plats hos kunden sedan.
Med papper och penna ritar Fredric Lindqvist inredningsförslag och han hjälper gärna till att styla på plats hos kunden sedan.
Så här kan en så kallad moodboard över ett vardagsrum se ut.
Så här kan en så kallad moodboard över ett vardagsrum se ut.

Enkelt och tryggt att få mysigt hem

Så här går det till att anlita Fredric. Enklast är att komma till butiken på Odalvägen intill E22:an. Men det går också bra att mejla eller ringa.

• Hembesök och samtal kring stil, färger, budget och behov.

• Konkret inredningsförslag inklusive möbler och textilier med hjälp av så kallade mood boards.

• Besök i butiken för att provsitta och känna på föreslagna möbler.

• Nytt samtal kring förslaget och eventuella justeringar.

• Offert med leveranstider. Fredrik hjälper gärna till med stylingen när möblerna är på plats.

• Butiken erbjuder även hjälp med hemleverans och montering.

bild 1/5
Shabby fåtölj från Conform.
Electra soffa från Bröderna Andersson.
Lilla Åland pinnstol från Stolab.
Gräshoppa golvlampa från GUBI.
Gjall matta från Fabula Living.
Shabby fåtölj från Conform.
Electra soffa från Bröderna Andersson.

Fredrics fem favoriter i butiken just nu

När vi ber Fredric plocka fram fem favoriter just så listar han dessa:

• Shabby fåtölj från Conform

Gjall matta från Fabula Living

• Gräshoppa golvlampa från GUBI

Lilla Åland pinnstol från Stolab

Electra soffa från Bröderna Andersson

På Odalvägen i Kalmar hittar du Svenska Hems nyrenoverade butik på nästan 6 000 kvadratmeter.
På Odalvägen i Kalmar hittar du Svenska Hems nyrenoverade butik på nästan 6 000 kvadratmeter.

Om Svenska Hem i Kalmar

I Kalmars tryggaste möbelbutik, etablerad 1913 och ägd av samma familj sedan starten, är det lätt att känna sig som hemma. Där möts du av erfaren och välutbildad personal, som tillsammans har flera hundra års erfarenhet av inredning. Du kan inspireras i en nyrenoverad butikslokal på nästan 6000 kvadratmeter med miljöer fyllda av kärlek, en inredd lägenhet och få idéer i butikens nya kreativa studio. Botanisera i lugn och ro bland soffor, sängar, matbord, stolar, mattor och fåtöljer samt regionens största utbud av utemöbler. I samma lokaler finns även premiumbutik Magasin Severin, med tydligt fokus på skandinavisk design.

En ny tjänst sedan 2023 är att företag kan hyra eller leasa möbler. Butiken erbjuder en större bredd av välkända varumärken.

Läs mer här

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se