Annons
Innehåll från JL BILAR

Därför är JL Bilars CUPRA-kunder så nöjda: ”Vi säljer inte i första hand bilar, vi säljer ett tryggt bilägande”

Den körs av legendariska Barcelonamålvakten Marc-André ter Stegen och Kalmar FF:s Ricardo Friedrich – och den tillhör ett av Europas snabbast växande bilmärken. Inte minst i Kalmar.
– CUPRA är inte bara en bil – den är en identitet, säger Henric Ipsen, försäljare och VD på JL Bilar.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Familjeägda JL Bilar har funnits vid Engelska vägen i Kalmar sedan 1977. Det grundades av Henric Ipsens pappa och drivs sedan 2002 av Henric – med stora visioner och ständigt med örat mot marken. Därför är det ingen slump att just JL Bilar numera säljer ett av Europas snabbast växande bilmärken.

– Framtiden är CUPRA och vi på JL bilar kommer vara där på samma sätt som vi är här nu. Vi är mycket stolta över att visa upp dagens succébilar, säger Henric och visar runt i den nyinvigda lokalen. Här i en inbjudande, ljus bilhall står modeller som CUPRA Leon, Formentor, Ateca och elbilen CUPRA Born. Mysiga sittplatser och lounger är insprängt mellan bilskönheterna.

”Framtiden är spännande och den stavas CUPRA!”

Den nya CUPRA-hallen invigdes i början av 2023.

– Här ska kunderna känna sig extra välkomna att slå sig ner med en kopp kaffe, njuta av de fina bilarna eller helt enkelt bara trivas, säger Henric.

”CUPRA är mer än bara en bil ”

Alla som lägger ögonen på en CUPRA ser en snygg bil med utstickande design och sportig framtoning.

Men den har också en nytänkande elektrisk prestanda.

– Den är ett attraktivt alternativ till det traditionella premiumsegmentet. CUPRA är en fantastisk bil och det gör den till en identitet för ägaren.

Bilmärket har snabbt profilerat sig bland några av de största sportprofilerna i världen och är även sponsor till ett av världens största fotbollslag, FC Barcelona.

– I Kalmar är vi inte sämre, här stöttar vi många föreningar. Kalmar FF:s supermålvakt Ricardo Friedrich ser du i en CUPRA Formentor – och många fler idrottare.

CUPRA finns som bensindriven, hybrid och elbil. Efter nyår presenterar CUPRA sin första helt eldrivna SUV-coupe Tavascan.

– Det är den kraftfullaste modellen hittills med fyrhjulsdrift och dubbla elmotorer med en effekt på upp till 340 hk.

Senare lanseras en större SUV Hybrid vid namn Terramar och den mindre elbilen Raval.

– Framtiden är spännande och den stavas CUPRA! Köper du den av oss, blir du dessutom kund till en av Sveriges bästa bilfirmor.

– Här ska kunderna känna sig extra välkomna att slå sig ner med en kopp kaffe, njuta av de fina bilarna eller helt enkelt bara trivas, säger Henric om den nya CUPRA-hallen.
– Här ska kunderna känna sig extra välkomna att slå sig ner med en kopp kaffe, njuta av de fina bilarna eller helt enkelt bara trivas, säger Henric om den nya CUPRA-hallen.

”JL bilar är mer än en bilfirma”

När det gäller kundnöjdhet har JL Bilars säljare fått betyget 4,88 på en femgradig skala av kunderna.

– Nu har vi 14 toppbetyg i rad där kundintervjuerna gett oss 5,0 i betyg. Det är långt över snittet i Sverige, kanske den högsta.

Men utan en riktigt bra serviceverkstad är ingen bilfirma riktigt bra, konstaterar Henric.

– Så enkelt är det. Våra kundmottagare och servicetekniker är guld värda och de gör ett superjobb.

De är rentav så bra att JL Bilar förra året blev utsedda av CUPRA och SEAT till Årets Servicepartner i Sverige, baserat på kriterier som kundnöjdhet, kvalitet på arbetet och kundbemötandet, med mera.

– Vi är mycket stolta över utmärkelsen. Vi jobbar nära i små sammansvetsade team med försäljare, mekaniker, servicerådgivare. Vi är totalt 19 i företaget och vi är aldrig mer än 100 meter ifrån varandra. Så har en kund fått problem med en bil är det garanterat att säljaren som sålde den för ett år sedan är inkopplad nu också. Med oss behöver du inte vara orolig. Du och din bil är i säkra händer.

CUPRA Tavascan är en av CUPRAS framtida modell!
CUPRA Tavascan är en av CUPRAS framtida modell!

”…och en kopp kaffe varje dag”

Du har kanske hört det på radion. I tio år har det sänts på radioreklamen. Henric säger: ”En ny bil vart tredje år och en kopp kaffe varje dag”.

– Jag menar att vi är mer än en bilfirma och vår lokal är inte bara en bilhall, utan även en mötesplats.

Vi är ett familjeföretag som grundades 1977 och för oss har alltid kunden varit viktigare än bilaffären.

Hos JL Bilar bjuder nämligen Henric och medarbetarna på kaffe varje dag.

– Känslan när kunder bara kommer in för en kopp kaffe och en pratstund med säljare eller bara hänga lite i loungen, är ett kvitto på att de är nöjda och stolta över att tillhöra familjen JL bilar.

”Ny bil vart tredje år” syftar på privatleasing där man som kund byter bil vart tredje år.

– Och med en kopp kaffe varje dag menar vi att kunden inte behöver vänta tre år på att besöka oss – du är välkommen varje dag. Vi säljer inte i första hand bilar, vi säljer trygghet, en kopp kaffe om dagen och är en partner som finns kvar. Man kan ju få ekonomiska problem, som vid skilsmässa, sjukdom… där är vi också med och stöttar. Vi tar hand om kunden hela vägen.

Vill du också äga en CUPRA? Så gör du!

Hos oss på JL bilar är det viktigt att du som kund har fått den hjälp du behöver för att fatta rätt beslut så att ditt bilägande blir perfekt. Hos oss kan du köpa din bil, men vi rekommenderar privatleasing där du leasar din bil i tre år, inklusive försäkring och service. Du väljer själv om du vill betala noll kronor kontant, eller mer för att få en lägre månadskostnad. Vi rekommenderar också SEAT Choice – en avbetalning med garanterat restvärde. Hur tryggt och säkert som helst.

Välj mellan el, hybrid och bensin – läs mer om våra erbjudanden här.

En av CUPRAS modeller, CUPRA Born
En av CUPRAS modeller, CUPRA Born
Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se