Älmhult

Yngre man knivskuren – polisen misstänker mordförsök

En man i 20-årsåldern påträffades knivskuren i Älmhult vid 21.30-tiden på söndagskvällen.
– Vi vet i nuläget inte vad som har hänt men det rör sig minst om grov misshandel eller i värsta fall mordförsök, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid Kronobergspolisen.
Sjukvården uppger att mannen är lindrigt skadad.
Ingen person har gripits.
Älmhult • Publicerad 5 november 2017 • Uppdaterad 6 november 2017
En man i 20-årsåldern knivskars på söndagskvällen i Älmhult. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.
En man i 20-årsåldern knivskars på söndagskvällen i Älmhult. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.Foto: Jens Nielsen

På söndagskvällen larmades polisen och ambulans till en adress i närheten av biblioteket i Älmhult, där en man i 20-årsåldern har påträffats med knivskador.

Flera polispatruller arbetade på platsen som spärrades av.

– Det var SOS Alarm som larmades till platsen först efter att en yngre man hade påträffats med knivskador och i samband med att ambulansen anlände till platsen larmades även vi, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid Kronobergspolisen.

– Mannen påträffades skadad utomhus på Skolgatan i Älmhult, men när ambulans kom till platsen var mannen i en lägenhet i närheten av biblioteket, fortsätter han.

Det är i nuläget oklart vad som har hänt och var det har hänt.

– Vi håller just nu på att spärra av lägenheten, men vi vet inte om det är där knivskärningen har skett, säger Fredrik Bratt.

Den skadade mannen var talbar när han fördes med ambulans till sjukhus.

– Jag vet att han var vid medvetande och kunde tala, men jag vet ännu inte hur omfattande hans skador är, säger Fredrik Bratt.

Sent på söndagskvällen meddelade polisen att de rubricerar händelsen som ett mordförsök och söker nu efter vittnen till händelsen.

– Vi har flera patruller på plats som försöker tala med människor som kan ha sett eller hört något, säger Fredrik Bratt.

Polisen tekniker skickades till Älmhult för att genomföra en brottsplatsundersökning av den avspärrade lägenheten.

Enligt polisen finns det i nuläget ingen misstänkt för mordförsöket.

Enligt en bulletin från Region Kronoberg uppges mannen vara under 18 år och lindrigt skadad. Han stannar kvar för vård trots att skadeläget inte är allvarligt.

Klockan 04.15 jobbar teknikerna fortfarande på platsen.

– De kommer nog fortsätta under morgondagen också. Så det är ett pågående ärende, men ingen är frihetsberövad för tillfället, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i region syd.

Per JodeniusSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.