Annons

Fetafyllda paprikor med grönkålschips

3–4 portioner
Ett recept inspirerat av Instagramprofilen Diadonna som specialiserat sig på mat från Balkan.
Recept • Publicerad 11 januari 2023 • Uppdaterad 13 januari 2023
Fetafyllda paprikor med frasiga grönkålschips. Perfekt som fingermat, men minst lika läckert i större format.
Fetafyllda paprikor med frasiga grönkålschips. Perfekt som fingermat, men minst lika läckert i större format.Foto: Janerik Henriksson/TT

Ingredienser

cirka 100 g grönkål

olivolja

flingsalt

300 g minipaprikor, alternativt 3 stora

2 pkt feta, à 150 g

1/2 dl crème fraiche

2 ägg

torkad oregano

Gör så här:

1. Skär bort den grova mittstjälken på grönkålen. Riv bladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt en skvätt olivolja och massera in.

2. Fördela på en plåt och sätt in i ugnen på 150 grader i cirka 15 minuter eller tills de blir krispiga. Vänd dem gärna då och då. Ta ut och strö genast över flingsalt. Höj värmen till 175 grader.

Annons

3. Dela paprikorna på längden och avlägsna kärnhuset. Skär av en tunn bottenplatta så att de står stadigt. Sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt.

4. Mosa fetaosten med gaffel. Tillsätt crème fraiche och ägg. Mixa till en slät röra. Fördela i paprikorna. Grädda minipaprikor i 20 minuter, stora paprikor i cirka 40 minuter.

5. Toppa med grönkålschipsen och servera små som mingelmat, stora tillsammans med exempelvis buljongkokt bulgur eller varm baguette.

Fler recept med grönkål:

Ännu fler recept:

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons