GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Varför riva en damm när det är vattenbrist

Den kommunala vattenförsörjningen på Öland lider av en ständigt sjunkande grundvattennivå.
Publicerad 14 februari 2019
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

För att kunna samla upp det regn som faller byggde Mörbylånga Kommun en fördämning vid grundvattentäkten i Tveta. Via reningsverket har vattnet sedan pumpats ut till våra törstande kranar. Döm om min stora förvåning när länsstyrelsen uppmanar kommunen att riva denna damm. Varför riva något så förnämlig som tar tillvara naturens ”gåvor. Varför inte hjälpa istället för att stjälpa?

Nej, jag kommer direkt att tänka på Lars Dahlgrens insändare i fredagens Barometern. Han försåg där regionstyrelsens regionråd med ”dumstrutar och röda clownnäsor” att bäras i tjänsten. Detta bland annat för deras skatteslöseri vid Landstingets namnbyte till Kalmarregionen. Kanske finns det även en liten hörna i skamvrån.

Upprörd sommarölänning

Anders BlankSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.