Annons

Världens största snölabyrint lockar besökare

Veckor av planering, tiotusentals dollar och 370 lastflak med snö. Det är vad som krävs för att bygga världens största snölabyrint. Rekordlabyrinten står i St. Adolphe i den kanadensiska provinsen Manitoba och täcker en yta av nästan 3 000 kvadratmeter.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

Rekordlabyrinten står i St. Adolphe i den kanadensiska provinsen Manitoba och täcker en yta av nästan 3 000 kvadratmeter. Enligt Guinness World Records är det tillräckligt för att krossa den tidigare rekordinnehavaren, en snölabyrint i grannprovinsen Ontario.

Jordbrukarparet Angie och Clint Masse har som tradition tidigare byggt en labyrint av hö under höstskörden på sin gård. I fjol beslutade de sig för att förlänga labyrintsäsongen när den långa kanadensiska vintern närmade sig.

Annons

Enligt skaparna var det både ett digert och kostsamt jobb att bygga virrvarret av nästan två meter höga snömurar.

””

Vintern har varit kall, men även i 40-gradig kyla har besöksantalet varit stadigt. Till hjälp för att hitta har vilsna och frusna besökare strategiskt placerade snöskulpturer, bänkar och eldstäder.

Nu hoppas paret på en fortsatt kall vårvinter så att labyrinten håller ytterligare några veckor. Nära 10 000 besökare har redan letat sig igenom pusslet, vilket beräknas ta mellan en halvtimme och 45 minuter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons