Annons

Väljare: Folk är uppeldade

Det är ett splittrat USA som gått till val, och intresset har varit högre än vad det brukar vara i mellanårsval. - Folk är ganska uppeldade. Jag upplever att det är mycket mer entusiasm än tidigare, säger väljaren Rishi Simha.(TT)
Publicerad 7 november 2018

Rishi Simha bor i San Francisco i Kalifornien och arbetar på bilföretaget Tesla, men har poströstat i valet i sin hemstat North Carolina, dit han åker regelbundet.

Han säger att han försöker att ha en helhetssyn när han röstar, men nämner klimatförändringarna, migrationen och sjukvården som viktiga frågor, och röstade på Demokraterna i årets val.

Annons

"Kräver mer tid"

North Carolina röstade med knapp majoritet för Barack Obama 2008, men har sedan dess röstat på de republikanska kandidaterna. Den här gången tror dock Rishi Simha att det svänger över till blått.

””

Däremot tror han inte att det blir någon jordskredsseger för Demokraterna i delstaten.

””

Nervös väntan på resultat

Emily Hackeling har röstat i San Francisco i Kalifornien. De viktiga frågorna i årets val ser hon som majoritetsförhållandena i kongressens kammare, och i landets högsta domstol. Det märks att det är valtider i staden, berättar hon. Under uppladdningen har hon fått massor av valreklam i brevlådan och textmeddelanden till sin mobil med olika budskap.

””

Hon beskriver resultatet i presidentvalet 2016 som en chock, när Donald Trump vann.

””

Resultaten pekar åt att Demokraterna tar kontrollen i representanthuset, medan senaten fortsätter att hållas av Republikanerna.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons