GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

USA vill göra det lättare att släppa ut metan

Trumpadministrationen planerar att göra det lättare för energibolag att släppa ut den miljöfarliga växthusgasen metan i atomsfären. Initiativet är ett av flera på sistone som försvagar USA:s miljölagstiftning, skriver New York Times.(TT)
Publicerad 11 september 2018

Metan läcker regelbundet ut vid gas- och oljekällor och anses i hög grad bidra till att förstärka den så kallade växthuseffekten. För att bekämpa klimatförändringarna införde den tidigare presidenten Barack Obama krav om att energibolagen måste övervaka och reparera metangasläckor.

Men bolagen har länge kritiserat reglerna och hävdar att kontrollerna av utsläppen är kostsamma och arbetskrävande. Nu väntas den amerikanska miljömyndigheten EPA och inrikesdepartementet lägga fram förslag som lättar på kraven och tillåter högre utsläpp av metan vid gas- och oljeborrningar.

””

På sistone har flera förslag kommit från Trumpadministrationen för att lätta på miljöregleringen för företag. I juli föreslog EPA att reglerna kring koldioxidutsläpp från fordons avgasrör skulle luckras upp. Och i augusti föreslog myndigheten att bestämmelserna om koldioxidutsläpp från koleldade kraftverk skulle ersättas med ett mindre restriktivt regelverk.

TT

Läs mer