Tv-ankare som läste Bouteflikas tal slutar

Ett algeriskt tv-ankare som fick i uppdrag att läsa upp den alltmer ifrågasatte presidenten Abdelaziz Bouteflikas meddelande till nationen säger upp sig i protest. Nadia Madassi har lett ett populärt program på statligt ägda Canal Algerie i 15 års tid.(TT)
Publicerad 4 mars 2019

Ett algeriskt tv-ankare som fick i uppdrag att läsa upp den alltmer ifrågasatte presidenten Abdelaziz Bouteflikas meddelande till nationen säger upp sig i protest.

Nadia Madassi har lett ett populärt program på statligt ägda Canal Algerie i 15 års tid. På söndagen läste hon upp Bouteflikas budskap till det algeriska folket där han lovade att nästa mandatperiod skulle bli hans sista. Nu meddelar en av Madassis kollegor att hon har sagt upp sig.

Tiotusentals människor har protesterat i Algeriet med anledning av att den 82-årige Bouteflika kandiderar för en femte mandatperiod.

"Jag har hört och lyssnat på vädjan från demonstranternas hjärtan och då särskilt de tusentals unga människor som ifrågasatt mig gällande vårt hemlands framtid", löd Bouteflikas skriftliga uttalande.

På måndagen fortsatte likväl protesterna i flera algeriska städer. Studenter har också inlett en bojkott på flera av landets större universitet.

TT