Annons

Turkiet vill gripa ytterligare 154 personer

Turkiska åklagare har beordrat att 154 personer - däribland lärare och fackförbundspersonal - ska gripas. Orsaken är att de påstås ha kopplingar till predikanten Fethullah Gülen som anklagas för att ligga bakom kuppförsöket 2016.(TT)
Publicerad 2 mars 2018

Turkiska åklagare har beordrat att 154 personer - däribland lärare och fackförbundspersonal - ska gripas. Orsaken är att de påstås ha kopplingar till predikanten Fethullah Gülen som anklagas för att ligga bakom kuppförsöket 2016.

Gülen, som lever i exil i USA sedan 1999, har nekat till inblandning. Sedan kuppförsöket råder undantagstillstånd i Turkiet och över 50 000 människor har frihetsberövats i väntan på rättegång. Ytterligare 150 000 har sparkats eller stängts av från sina jobb inom militären och den privata och offentliga sektorn.

Annons

Kritiker anser att president Recep Tayyip Erdogan har utnyttjat situationen för att slå brett mot utpekade kuppmakare såväl som mot meningsmotståndare. Men regeringen hävdar att massutrensningarna är ett nödvändigt svar på det hot som man anser att Gülenrörelsen utgör.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons