Twitter-anställd stängde Trumps konto

Under några minuter slocknade plötsligt det välanvända Twitterkontot tillhörande USA:s president Donald Trump. Bakom nedstängningen låg en anställd på företaget - som gjorde en minst sagt uppmärksammad sorti sin sista dag på jobbet. "Ledsen, sidan existerar inte!(TT)
Publicerad 3 november 2017

"Ledsen, sidan existerar inte!" Det meddelandet mötte besökare till kontot @realDonaldTrump från och med omkring klockan 12 i natt svensk tid. Elva minuter förflöt innan det återaktiverades.

Twitter skyllde först på den mänskliga faktorn. Senare preciserade man sig:

"Vi har upptäckt att detta gjordes av en anställd på Twitters kundservice på den anställdes sista dag. Vi genomför en fullständig intern översyn."

Twitter lovade snabbt att vidta åtgärder för att det inte ska kunna ske igen och några timmar senare meddelade sociala medier-jätten att särskilda "säkerhetsspärrar" inrättats.

Efter händelsen kunde presidenten, med 41,7 miljoner följare, twittra som vanligt igen, och gav snart ifrån sig ett inlägg om den stora skattereformen som Republikanerna i det amerikanska representanthuset föreslagit.

Händelsen har på sina håll väckt muntra reaktioner.

"Trumps Twitter avaktiverad i 11 minuter, och jag trodde plötsligt att vi hoppat tillbaka till den riktiga tiden där saker och ting inte är så jäkla absurda", twittrade Star Trek-skådespelaren George Takei.

TT