Trump välkomnar nedstängning

Klockan tickar för beslutsfattarna i den amerikanska kongressen. En ny nedstängning hotar på fredag, och president Donald Trump säger att han föredrar det framför oförändrad invandringspolitik. Om inte partierna i kongressen kommer överens om en budget före fredag hotat en ny nedstängning av statsapparaten.(TT)
Publicerad 6 februari 2018

Om inte partierna i kongressen kommer överens om en budget före fredag hotat en ny nedstängning av statsapparaten. Tidsfristen i den tillfälliga uppgörelse som slöts för två veckor sedan löper ut på torsdag.

””
””

Demokraternas ledare i senaten Chuck Schumer var tidigare hoppfull om att nå en uppgörelse med Republikanerna. Framsteg har gjorts mot en uppgörelse som bland annat innehåller sänkta militärutgifter, sade han.

En mer långsiktig lösning på budgetkrisen har blockerats av att partierna och Vita huset villkorat den med vissa hjärtefrågor. Demokraterna vill ha en lösning för de så kallade drömmarna, papperslösa som kom till USA som barn, medan presidenten och Republikanerna vill se ny, hårdare invandringslagar och bygge av mur mot Mexiko.

TT