Tidigare hemlös - nu student i Cambridge

Han har varit hemlös i stora delar av sitt liv. Men nu har 52-årige Geoff Edwards börjat plugga engelsk litteratur - på det prestigefyllda brittiska universitetet i Cambridge. Han lämnade skolan i unga år med låga ambitioner.(TT)
Publicerad 10 november 2017

Han har varit hemlös i stora delar av sitt liv. Men nu har 52-årige Geoff Edwards börjat plugga engelsk litteratur - på det prestigefyllda brittiska universitetet i Cambridge.

Han lämnade skolan i unga år med låga ambitioner. Han blev hemlös sedan han blev av med jobbet, och började sälja magasinet The Big Issue för att i alla fall dra in några få slantar.

Men nu har han tagit en förberedande examen som är särskilt anpassad för vuxna som vill återvända till studier eller behöver kvalifikationen för att komma in på universitet. Och plötsligt pluggar han alltså på Cambridge.

"Jag trodde inte att Cambridge skulle ta in en sådan som jag, men min lärare uppmuntrade mig att söka. Det är det första jag är stolt över i mitt liv", säger Edwards enligt ett uttalande.

Han berättar att det är "en dröm" som gått i uppfyllelse eftersom Cambridge är ett av de främsta universiteten i världen.

TT