Terrormisstänkt ännu på fri fot

Den 22-årige syrier som är efterlyst av tyska polisen misstänkt för att ha planerat ett bombdåd är fortfarande på fri fot, rapporterar Süddeutsche Zeitung. Mannen tros ha haft planer på att genomföra ett terrorattentat, möjligen islamistiskt motiverat.(TT)
Publicerad 9 oktober 2016

Den 22-årige syrier som är efterlyst av tyska polisen misstänkt för att ha planerat ett bombdåd är fortfarande på fri fot, rapporterar Süddeutsche Zeitung. Mannen tros ha haft planer på att genomföra ett terrorattentat, möjligen islamistiskt motiverat.

Tre personer greps på lördagen i samband med en massiv polisinsats i staden Chemnitz i östra Tyskland. Samtidigt hittades sprängämnen i en lägenhet i ett miljonprogramsområde i staden. Två av de gripna är släppta, skriver polisen på Twitter. En tredje ställs inför häktningsdomare under söndagen, misstänkt för att ha deltagit i planeringen av ett dåd.

Jakten på 22-åringen ledde till kraftigt ökad polisnärvaro både i Chemnitz och på andra håll i landet. På flygplatsen Schönefeld i Berlin sattes 30 poliser in för att kontrollera personer och bilar.

TT