Annons

Stor mätning: Britterna vill stanna i EU

Om det skulle bli en ny brexitomröstning skulle en majoritet av britterna rösta för att stanna i EU, visar en opinionsundersökning som publiceras av tv-kanalen Channel 4. Den beskrivs som den hittills största i sitt slag.(TT)
Publicerad 6 november 2018

Om det skulle bli en ny brexitomröstning skulle en majoritet av britterna rösta för att stanna i EU, visar en opinionsundersökning som publiceras av tv-kanalen Channel 4. Den beskrivs som den hittills största i sitt slag.

54 procent av de tillfrågade väljarna skulle rösta för att stanna och 46 för att lämna. Inom flera av de största geografiska fästena för lämnasidan har en stor del väljare ångrat sig. På sina håll har stödet för ett utträde fallit med upp emot tio procentenheter.

Annons

Över 20 000 personer tillfrågades via nätet inom ramen för undersökningen, som utfördes av opinionsinstitutet Survation. Frågan ställdes mellan 20 oktober och 2 november och det anges inte någon felmarginal.

I omröstningen i juni 2016 röstade 51,9 procent för att lämna EU. Den nuvarande premiärministern Theresa May har uteslutit en andra omröstning, men medan hennes regering har förhandlat om villkoren för utträdet har röster höjts för att britterna ska få säga sitt om det slutgiltiga avtalet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons