Statstjänsteman: Gaylejon kopierar människor

Två lejonhanar fångades på bild under ett sexuellt möte i ett viltreservat i Kenya. En högt uppsatt tjänstemans besynnerliga förklaring: De måste ha lärt sig beteendet av homosexuella människor.(TT)
Publicerad 10 november 2017
””

Vidare förklarar Mutua att KFCB inte har som uppgift att reglera djuren, men att han anser att djuren borde isoleras och undersökas. Av tidningen beskrivs Mutua som "moralpolisen" och har gjort sig känd i landet för att förbjuda tv-serier som påstås främja homosexualitet.

Fotografen som fångade lejonparet på bild beskriver mötet som uppenbart kärleksfullt. Och i naturen är homosexualitet mellan djur inget ovanligt. Både insekter och människor, och cirka 1 500 arter till, visar prov på homosexualitet i någon bemärkelse. Det handlar bland annat om lejon, elefant, gorilla, schimpans, giraff, amerikansk bison, myskoxe, varg, mård, delfin, gråval och späckhuggare.

Även om ämnet fortfarande är relativt outforskat har det visat sig att homosexualitet i djurvärlden många gånger har klara evolutionära fördelar.

TT