Schiff: Enhälligt ja till att släppa pm

Representanthusets underrättelseutskott i USA har enhälligt röstat för att demokraternas svar på ett kontroversiellt republikanskt pm om ryssutredningen ska offentliggöras, enligt Adam Schiff.(TT)
Publicerad 5 februari 2018

Representanthusets underrättelseutskott i USA har enhälligt röstat för att demokraternas svar på ett kontroversiellt republikanskt pm om ryssutredningen ska offentliggöras, enligt Adam Schiff.

Schiff, ledande demokrat i utskottet, säger att dokumentet kommer att lämnas över till Vita huset under måndagskvällen och att det kommer att bli "väldigt svårt" för Trumps regering att stoppa offentliggörandet.

Adam Schiff har lett kritiken mot den republikanska promemorian och har beskrivit den som "en politisk attack mot FBI i presidentens tjänst".

Trump har på Twitter anklagat Schiff för att vara "en av de värsta lögnarna och läckarna i Washington".

Trump kommer att ha fem dagar på sig att besluta om han ska försöka sätta stopp för att det hemligstämplade dokumentet offentliggörs.

I den republikanska promemorian anklagas FBI för partiskhet mot Trump, i utredningen om kopplingar mellan Trumps valkampanj och Ryssland.

TT