Annons

Rymdkapseln Dragon i lyckat nedslag i havet

Den obemannade rymdkapseln Dragon slog planenligt ner i Atlanten utanför Floridas kust efter sin minst sagt uppmärksammade dryga sex dygn långa rymdfärd. En liveströmning från den amerikanska rymdstyrelsen Nasa visade hur kapselns fallskärmar öppnades som de skulle före nedslaget i havet klockan 14.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

Den obemannade rymdkapseln Dragon slog planenligt ner i Atlanten utanför Floridas kust efter sin minst sagt uppmärksammade dryga sex dygn långa rymdfärd. En liveströmning från den amerikanska rymdstyrelsen Nasa visade hur kapselns fallskärmar öppnades som de skulle före nedslaget i havet klockan 14.45 svensk tid på fredagen, medan två båtar närmade sig i hög fart.

Dragon sköts ut i rymden från USA i lördags och kom till den Internationella rymdstationen (ISS) på söndagen. Med ombord på Dragon fanns bara dockan Ripley iklädd en rymddräkt. Avsikten med färden var att visa att rymdfartsföretaget Space X kan föra astronauter till ISS på ett säkert sätt.

Annons

Dragons resa är den första i privat regi till ISS, och den första rymdfärden på åtta år från USA med kapacitet att ta med sig människor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons