Annons

Romney behandlad för prostatacancer

Den tidigare amerikanske presidentkandidaten Mitt Romney genomgick förra året behandling för prostatacancer, enligt en källa som står Romney nära. Behandlingen ska ha varit framgångsrik. "Förra året diagnostiserades guvernör Mitt Romney med långsamväxande prostatacancer.(TT)
Publicerad 8 januari 2018

Den tidigare amerikanske presidentkandidaten Mitt Romney genomgick förra året behandling för prostatacancer, enligt en källa som står Romney nära. Behandlingen ska ha varit framgångsrik.

"Förra året diagnostiserades guvernör Mitt Romney med långsamväxande prostatacancer. Cancern opererades bort och det visade sig att den inte hade spridit sig utanför prostatan", säger källan.

Annons

Republikanen Mitt Romney har hamnat i den politiska hetluften igen efter att den 83-årige senatorn Orrin Hatch nyligen meddelat att han inte kommer att ställa upp för återval i kongressvalet i november. Därmed öppnas en dörr till en möjlig senatorsplats för den tidigare Massachusettsguvernören Romney, 70. I så fall gäller det den så kallade mormonstaten Utah.

Själv har inte Romney uttalat sig om en eventuell senatorskandidatur, men enligt rådgivare till honom överväger han frågan.

Mitt Romney kandiderade mot Demokraternas Barack Obama inför valet 2012. Han är i dag en av sitt partis hårdaste kritiker av president Donald Trump.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons