TT-Utrikes

RAF-medlemmar misstänkta för nya rån

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Tre medlemmar i Röda arméfraktionen (RAF) som varit efterlysta i Tyskland i årtionden misstänks ha rånat penningtransporter med automatvapen för att finansiera sin pensionärstillvaro. Polisen har funnit dna från rymlingar på platsen där ett väpnat rån genomfördes i juni förra året.(TT)

Tre medlemmar i Röda arméfraktionen (RAF) som varit efterlysta i Tyskland i årtionden misstänks ha rånat penningtransporter med automatvapen för att finansiera sin pensionärstillvaro.

Polisen har funnit dna från rymlingar på platsen där ett väpnat rån genomfördes i juni förra året. Åklagare har också kopplat trion till en liknande attack i december.

RAF, även kallad Baader-Meinhof-ligan efter namnen på förbundsgestalterna, ägnade sig åt bombdåd, mord och kidnappningar av politiker och företagsledare från 1970-talet till början av 1990-talet.

    De tre misstänkta, Ernst-Volker Staub, 61, Burkhard Garweg, 47 och Daniela Klette, 57, var också huvudmisstänkta i en kupp mot en penningtransportfirma i staden Duisburg i västra Tyskland 1999. De kom då över D-mark motsvarande omkring 4,7 miljoner kronor.

    Förra året var de enligt åklagarna aktiva igen, och genomförde ett misslyckat rån den 6 juni.