Räddade ettåring - påhoppade av arg bilist

Ambulansen larmades till en förskola i Berlin där en ettåring plötsligt tappat medvetandet och fallit ihop. När de två sjukvårdarna skulle hämta en akutväska med andningsmask i bilen som stod parkerad på gatan utanför blev de påhoppade av en arg man som inte kom ut med sin bil, rapporterar tidningen B.(TT)
Publicerad 5 november 2017

Ambulansen larmades till en förskola i Berlin där en ettåring plötsligt tappat medvetandet och fallit ihop. När de två sjukvårdarna skulle hämta en akutväska med andningsmask i bilen som stod parkerad på gatan utanför blev de påhoppade av en arg man som inte kom ut med sin bil, rapporterar tidningen B.Z.

””

Den rasande 23-åringen lyssnade inte när ambulanspersonalen förklarade att de höll på att återuppliva en ettåring med ventrikelflimmer - en akut och livshotande rubbning av hjärtats rytm som obehandlad leder till hjärtstopp. I stället slog han sönder en av ambulansens backspeglar.

Först när polisen ringts in kunde ambulanspersonalen och akutläkaren slutföra sitt arbete. Med hjälp av hjärtmassage och syrgas kunde barnet väckas till liv och föras till en närbelägen intensivvårdsavdelning.

Mannen misstänks nu för skadegörelse. Någon anmälan om hot blev det inte - ambulanssjukvårdarna prioriterade att ta hand om sin patient.

TT