"Porrdansande" turister släpps mot borgen

Sju av sammanlagt tio utländska turister som fängslats för obscen dans i Kambodja har släppts mot borgen, skriver BBC. De frisläppta kan dock inte lämna landet eftersom passen beslagtagits, säger en talesperson för domstolen.(TT)
Publicerad 9 februari 2018

Sju av sammanlagt tio utländska turister som fängslats för obscen dans i Kambodja har släppts mot borgen, skriver BBC. De frisläppta kan dock inte lämna landet eftersom passen beslagtagits, säger en talesperson för domstolen.

Gruppen greps nyligen efter ett tillslag mot ett boende i Siem Reap, i närheten av det berömda tempelområdet kring Angkor Wat, och anklagas för att ha "sjungit och dansat pornografiskt" på en fest där deltagarna även ska ha simulerat sexuella ställningar. De tre som fortfarande hålls fängslade kommer från Storbritannien, Nederländerna och Norge. Turisterna riskerar fängelsestraff på uppemot ett år om de döms.

Kambodjas nattliv har vuxit snabbt under de senaste åren i takt med att landet blivit populärt bland ryggsäcksturister. Uppsvinget har ibland lett till kulturkrockar mellan turisterna och Kambodjas konservativt buddistiska samhälle.

TT