Annons

Polis utreder hatbrott inom Labour

Brittisk polis utreder antisemitiska hatbrott inom oppositionspartiet Labour, meddelar Londonpolisen. Utredningen kommer två månader efter det att läckta dokument lämnats till Londons polischef Cressida Dick i samband med en radiointervju.(TT)
Publicerad 2 november 2018

Brittisk polis utreder antisemitiska hatbrott inom oppositionspartiet Labour, meddelar Londonpolisen. Utredningen kommer två månader efter det att läckta dokument lämnats till Londons polischef Cressida Dick i samband med en radiointervju.

Londonpolisen säger i ett uttalande att innehållet har undersökts av experter och att man kommer att be den brittiska åklagarmyndigheten om hjälp.

Annons

"Enligt anmälan innehåller materialet bevis för flera antisemitiska hatbrott. En brottsutredning har påbörjats om vissa av anklagelserna i dokumentationen", skriver Londonpolisen.

Radiostationen LBC hade tagit emot dokumentation om 45 fall av antisemitism, bland annat ett Facebookinlägg från en partimedlem som skrev att en judisk parlamentsledamot skulle få stryk, och ett annat inlägg med hot om att kasta två ledamöter från ett hustak.

Labours vice partiledare Tom Watson säger om anklagelserna att de är "fruktansvärt deprimerande, men tyvärr är jag inte överraskad".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons