Annons

Planerade attack i Frankrike

Männen som utförde terrordåden i Bryssel hade egentligen tänkt attackera Frankrike igen, men valde med kort varsel att utföra dådet i den belgiske huvudstaden sedan de överraskats av den franska polisen, uppger åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 10 april 2016

Männen som utförde terrordåden i Bryssel hade egentligen tänkt attackera Frankrike igen, men valde med kort varsel att utföra dådet i den belgiske huvudstaden sedan de överraskats av den franska polisen, uppger åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Enligt nyhetsbyrån Reuters rör det sig om en attack i huvudstaden Paris.

"Flera delar i utredningen har visat att gruppen till en början hade för avsikt att slå till mot Frankrike igen", skriver åklagarmyndigheten.

Annons

"Överraskade över hur snabbt utredningen gick framåt beslutade de att genomföra en attack i Bryssel".

En av de fyra gripna terrormisstänkta männen i Bryssel, den 31-årige Mohamed Abrini, har erkänt att han var på flygplatsen vid dådet och att han är "mannen i hatt". Nu anklagas han för terrorbrott efter Brysseldåden, enligt åklagare.

Även en man som pekas ut som 23-årig svensk medborgare misstänks ha deltagit i terrordåden i Bryssel. Åklagarna riktar samma formella anklagelser mot honom som mot Abrini.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons