Indien uppges ha skjutit ned drönare

Indiens luftvapen har skjutit ned en pakistansk drönare som passerat gränsen, rapporterar indiska medier med hänvisning till militära källor. Ett stridsflygplan skickades upp och sköt ned den fjärrstyrda farkosten i närheten av staden Bikaner, i den indiska delstaten Rajasthan.(TT)
Publicerad 4 mars 2019

Indiens luftvapen har skjutit ned en pakistansk drönare som passerat gränsen, rapporterar indiska medier med hänvisning till militära källor.

Ett stridsflygplan skickades upp och sköt ned den fjärrstyrda farkosten i närheten av staden Bikaner, i den indiska delstaten Rajasthan. Det är andra gången på mindre än en vecka som en pakistansk drönare rört sig över Indien, under en period där spänningarna mellan länderna tilltagit rejält.

Förra veckan sköt ärkefienderna ned varandras stridsplan i konfliktområdet Kashmir, varpå en indisk pilot tillfångatogs för att senare släppas fri. Efter det stängdes Pakistans luftrum, men det öppnades helt och hållet tidigare på måndagen.

Flygförbudet ledde till inställda och försenade flyg mellan Europa och Asien. Thai Airways ställde in nästan 30 avgångar, vilket påverkade 5 000 resenärer.

Kashmir, där majoriteten av befolkningen är muslimer, har varit delat mellan Indien och Pakistan sedan länderna blev självständiga från Storbritannien 1947.

Både Indien och Pakistan gör anspråk på hela territoriet.

TT