Annons

Oxfam: Över 11 miljoner syrier i nöd

Efter åtta år av krig är 11,7 miljoner människor i Syrien i behov av humanitär hjälp, över 60 procent av dem befinner sig i regeringskontrollerade områden.(TT)
Publicerad 12 mars 2019

Efter åtta år av krig är 11,7 miljoner människor i Syrien i behov av humanitär hjälp, över 60 procent av dem befinner sig i regeringskontrollerade områden. Det slår hjälporganisationen Oxfam och Danskt Flyktingstöd fast i en rapport som presenteras med anledning av ett möte i Bryssel på torsdag där framtida stöd till landet ska diskuteras.

I rapporten fastlås att av dessa är fem miljoner människor i akut behov av hjälp och att över 80 procent av Syriens befolkning lever i fattigdom.

Annons

"Syrier behöver stöd att bygga upp sina liv igen efter åtta år av brutal konflikt. Pengarna behöver gå till att se till att människor har råd med mat, kan skicka sina barn till skolan och har tak över huvudet. Människor vill inte ha gåvor, de vill ha en hjälpande hand för att kunna bli självförsörjande igen, säger Robert Höglund från Oxfam Sverige i ett pressmeddelande.

I rapporten framgår också att det är svårt för hjälporganisationer att nå fram till behövande i landet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons