Annons

Ordbråk om försvunnen saudier

Den saudiske journalist som senast sågs gå in på det saudiarabiska konsulatet i Istanbul, Turkiet, är fortfarande borta. Det har fått ordkriget mellan de två länderna att trappas upp och nu har Turkiets utrikesdepartement kallat upp den saudiske ambassadören för samtal, rapporterar den turkiska tv-kanalen NTV.(TT)
Publicerad 4 oktober 2018

Den saudiske journalist som senast sågs gå in på det saudiarabiska konsulatet i Istanbul, Turkiet, är fortfarande borta.

Det har fått ordkriget mellan de två länderna att trappas upp och nu har Turkiets utrikesdepartement kallat upp den saudiske ambassadören för samtal, rapporterar den turkiska tv-kanalen NTV. Ambassadören ska ha sagt att han inte har någon information om journalisten, Jamal Khashoggi, men att saken ska lösas omedelbart.

Annons

Jamal Khashoggi besökte i tisdags konsulatet i Istanbul, och har inte setts till sedan dess. Konsulatet påstår att han har lämnat byggnaden.

Khashoggi är en regimkritisk journalist i självvald i exil som har uttryckt sitt stöd för islamiströrelsen Muslimska brödraskapet, som är förbjuden och terrorstämplad i Saudiarabien.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons