Oppositionsledare lämnar husarrest

Oppositionsledaren Khaleda Zia har tillåtits att lämna sitt kontor i Bangladesh huvudstad Dhaka för första gången på tre månader. 69-åringen fördes till domstol där hon ska ansöka om borgen i ett fall där hon anklagas för korruption.(TT)
Publicerad 5 april 2015

Oppositionsledaren Khaleda Zia har tillåtits att lämna sitt kontor i Bangladesh huvudstad Dhaka för första gången på tre månader. 69-åringen fördes till domstol där hon ska ansöka om borgen i ett fall där hon anklagas för korruption.

Myndigheter har hindrat Zia från att lämna kontoret sedan i början av januari då hon skulle leda en massiv protest mot regeringen på årsdagen av ett omtvistat nationellt val.

Förra månaden utfärdades en arresteringsorder mot den förre premiärministern sedan hon upprepade gånger uteblivit från utfrågningar om korruptionsanklagelserna. Enligt en talesperson för Zias parti BNP beräknas hon vara i domstolen i en timme.

Under tiden i husarrest har Zia uppmanat sina anhängare att upprätthålla en transportblockad i protest mot rivalen Sheikh Hasina. Omkring 120 personer har dött i det dödliga våld som följt på protesterna.

TT